Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

KORONAVÍRUS Merkelová vidí svetlo na konci tunela: Upozorňuje na falošné nádeje

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn, pool)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová vo štvrtok uviedla, že klesajúce denné počty nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 sú dôvodom na optimizmus. Varovala však pred "falošnými nádejami" a unáhleným uvoľňovaním protiepidemických opatrení, informovala agentúra DPA.

"Vidím slabé svetlo na konci tunela, je to však neuveriteľne náročné obdobie," povedala Merkelová v rozhovore pre nemecké televízie. Nemecko už podľa kancelárky prekonalo vrchol druhej vlny pandémie koronavírusu a denné počty nových prípadov klesajú. V krajine takisto pokračuje očkovanie. Merkelová takisto upozornila na hrozby v súvislosti s mutáciami koronavírusu a žiadala obyvateľov krajiny, aby mali pochopenie v súvislosti s pokračovaním lockdownu v krajine.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Kancelárka by podľa svojich slov rada oznámila aj dobré správy, píše na svojej webovej stránke nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). "Nesmieme však vzbudzovať žiadne falošné nádeje, a preto sa vždy snažím byť realistická," povedala. Nemecká vláda a vlády jednotlivých spolkových krajín majú 10. februára rokovať o ďalšom postupe v súvislosti s pandémiou, píše denník FAZ.

Merkelová a premiéri 16 spolkových krajín sa na predchádzajúcom rokovaní 19. januára dohodli na predĺžení lockdownu v Nemecku do polovice februára. Reštaurácie, bary a ďalšie zariadenia zostanú najmenej do tohto obdobia zatvorené.

Viac o téme: Angela MerkelováKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu