Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Informácie o termínoch na očkovanie a testovanie poskytnú ďalšie tri stránky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - O voľných termínoch na antigénové testovanie či na očkovanie proti novému koronavírusu sa záujemcovia dozvedia okrem oficiálnej stránky korona.gov.sk aj z troch ďalších webových stránok. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) od štvrtka (4.2.) poskytuje prístup k dátam o naplnenosti kapacít v jednotlivých testovacích a očkovacích miestach trom subjektom. Informovala o tom Veronika Beňadiková, hovorkyňa NCZI.

Prehľad voľných termínov na testovanie a očkovanie je možné získať aj na webových stránkach https://covid.neuromancer.sk/ a https://covid.freevision.sk/ a tiež na https://www.terminy.org/. "Objednať sa na očkovanie či testovanie sa však nedá na inej stránke ako na stránke korona.gov.sk, kam aj tieto stránky odkazujú," pripomenula Beňadiková.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Motiváciou pre vznik jednej zo stránok bola časová náročnosť objednávania cez oficiálny web. „Kým na štátnom webe treba najskôr vyplniť všetky údaje a až potom vám umožní nájsť voľné miesto a termín, my sme objednávanie otočili,“ hovorí autor myšlienky a konateľ z bratislavskej spoločnosti ambitas Martin Baláž. Skupina programátorov z bratislavskej spoločnosti preto naprogramovala aplikáciu www.terminy.org, ktorá výrazne zjednodušuje vyhľadávanie voľných termínov.

Portál v pravidelných intervaloch načítava voľné očkovacie termíny a aktuálne očkovacie centrá. "Záujemca o očkovanie potom príde na web, vyberie si, kde to má najbližšie a keď si nájde termín, až potom ho presmerujeme na korona.gov.sk, priamo do formuláru, kde vyplní svoje údaje," opísal Baláž. Služba je bezplatná a dostupná kedykoľvek.  

NCZI v priebehu uplynulých dní vydalo výzvu pre dobrovoľníkov, ktorí ponúkajú občanom zjednodušený prehľad voľných kapacít antigénových mobilných odberových miest či vakcinačných centier, aby túto svoju aktivitu koordinovali s NCZI.

Viac o téme: TestovanieOčkovanieTermínyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu