Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ďalšie vyčíňanie medveďa: Pri Snine vystrašil ľudí s deťmi, vypukla panika! Všetci utekali aj s koňmi

KOLONICA – V posledných dňoch počúvame o stretoch s medveďmi čoraz viac. Šelma vyčíňala aj v obci Kolonica neďaleko Sniny. Jej rev sa ozval len pár metrov od detí, ktoré sa v tej chvíli vozili na poníkovi. Na mieste vypukla panika.

Medveď sa podľa ľudí pohyboval popri ohradenej lúke, kde jedna z rodín chová kone. V čase pondelkového incidentu sa podľa TV JOJ na poníkovi vozili deti vo veku 3 a 5 rokov. "Oni boli s koníkmi na záhrade a zrazu bežali, že je tu medveď," uviedla matka detí.

archívne video 

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

Pozemok s poníkmi je zabezpečený elektrickým plotom. Okrem detí sa tam nachádzala aj ich stará mama a 7-mesačné bábätko. Popoludní medveďa tak blízko rodinných domov nečakali.

"Do areálu sa chcel dobyť medveď, ale neprekonal elektrický oplotok. Ten medveď tu reval, ľudia spanikárili a začali utekať, aj kone za nami," uviedol starosta obce Matúš Leňo. Podľa majiteľky koní bol rev medveďa hlasný a sprevádzaný silným rachotom. Jeden zo susedov ho uvidel, keď utekal smerom do lesa. Ide o frekventovanú oblasť, kam prichádza najmä v letných mesiacoch množstvo ľudí a kde sa nachádza aj športový areál. "A on bol hneď tu, pri ceste v tých kríkoch, takže to bol dosť silný zážitok," dodal starosta.

Viac o téme: MedveďKolonice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu