Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Otcovi (†50) COVID-19 narobil v pľúcach diery: Posledné slová predtým, než ho napojili na ventiláciu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WAKEFIELD - Dcéra Darrena Madeleyho prosí ľudí, aby koronavírus nebrali na ľahkú váhu. COVID-19 mu totiž spustošil pľúca, čo napokon viedlo k jeho smrti. Vianočné a novoročné sviatky strávil úplne sám na lôžkovom oddelení. Dcéra je zo smrti svojho otca zdrvená a COVID-19 prirovnala k ruskej rulete.

Päťdesiaťročný Darren a niekoľko členov jeho rodiny sa v novembri nakazili koronavírusom. Kým zvyšok rodiny sa zotavil, Madeley sa cítil stále horšie, až napokon skončil v nemocnici. Vďaka starostlivosti lekárov sa mu podarilo ako tak dať dokopy a mohol byť prepustený. O desať dní neskôr musel byť ale opäť hospitalizovaný v nemocnici Pinderfields vo Wakefielde. Následné vyšetrenia odhalili, že COVID-19 mu úplne zničil pľúca. Sedem týždňov po pozitívnej diagnóze nákaze nakoniec podľahol. 

Otcovi (†50) COVID-19 narobil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jeho dcéra Amy prezradila, že kvôli protipandemickým obmedzeniam nemohla so svojím otcom stráviť jeho posledné chvíle. Ich posledný vzájomný kontakt mal podobu 30-sekundového telefonátu predtým, ako Darrena napojili na pľúcnu ventiláciu. "Lapal po dychu, plakal a aj ja som plakala. Povedala som: ‚Veľmi ťa milujem, prosím, bojuj s tým.‘ Absolútne ma to traumatizovalo. Ukázalo sa, že som s ním vtedy hovorila naposledy," zdôverila sa dievčina. 

Uznávaný epidemiológ upozorňuje na veľmi znepokojivú mutáciu KORONAVÍRUSU

Svojho otca opísala ako zdravého muža, ktorý dodržiaval opatrenia. Nemohol sa však úplne izolovať, pretože musel chodiť do práce.Vianoce a Nový rok strávil úplne sám a zomrel po boku svojej snúbenice Jayne a ďalšej dcéry. Amy sa teraz hnevá, že úrady ich "okradli" o pohreb. Hoci jej otca vraj milovali stovky ľudí, iba šestnásti z nich sa mohli zúčastniť bohoslužby. Mladá žena dodala, že koronavírus je ako ruská ruleta a vyzvala ostatných, aby sa namiesto frustrácie z lockdownu a pandémie sústredili radšej na ochranu svojich najbližších. 

Viac o téme: PľúcaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu