Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena si myslela, že sa nakazila koronavírusom: Testy priniesli prekvapenie, toto naozaj nečakala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska matka porodila identické trojčatá, čo je jav, ktorý pripadá zhruba na každých 30 miliónov pôrodov. Vďaka novým prírastkom sa počet členov jej rodiny razom zdvojnásobil.

Úžasná FOTO dvojičiek, ktoré prišli na svet cisárskym rezom: Toto chirurgovia ešte nikdy nevideli

Matka, ktorú správy identifikujú len ako Vittoriu, porodila dcéry Marisol, Clarissu a Ginevru (1100, 1200 a 1400 g) koncom novembra. Tehotenstvo nebolo plánované - a keď Vittoriu postihli prvé príznaky, najprv si myslela, že sa nakazila covidom-19. Až testy odhalili, že v skutočnosti čaká trojčatá. S manželom Mariom už majú štvorročného syna. Informoval spravodajský server Newsweek a taliansky denník La Repubblica.

Pôrod sa uskutočnil v siedmom mesiaci cisárskym rezom a trojčatá následne strávili v nemocnici 40 dní. Preto sa informácie o ich narodení objavili až teraz. Podľa tety trojčiat sú si dievčatká také podobné, že im museli vyrobiť náramky, aby ich od seba rozoznali.

Si chiamano Marisol, Clarissa e Ginevra, sono tre gemelline completamente identiche. Sono nate a fine novembre, e dopo...

Uverejnil používateľ la Repubblica Sobota 30. januára 2021

Identické trojčatá sú oveľa vzácnejšie ako identické dvojčatá; v oboch prípadoch ide o deti, ktoré sa narodia vďaka rozdeleniu jediného oplodneného vajíčka. Zatiaľ čo v prípade dvojčiat sa vajíčko rozdelí na polovicu, v prípade identických trojčiat sa jedna z polovíc rozdelí ešte raz. Vzniknú tak tri embryá zdieľajúce rovnaký genetický materiál a narodené deti sú vždy rovnakého pohlavia. 

Viac o téme: PôrodTrojčatá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu