Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Novoročné radosti! TOTO sú prvé bábätká narodené v roku 2021 v slovenských nemocniciach

Prvé deti narodené v roku 2021 Zobraziť galériu (7)
Prvé deti narodené v roku 2021 (Zdroj: TASR/UNB, AGEL SK a.s.)

BRATISLAVA – Pár chvíľ po polnoci prišli na svet prvé bábätká. Hovorcovia nemocníc prezradili podrobnosti. Rodičom blahoželáme!

Prvou Žilinčankou v roku 2021 je Kristínka

Kristínka prišla na svet dve hodiny a päť minút po polnoci. Narodila sa vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. „Dievčatko váži 3890 gramov, meria 51 centimetrov a s mamičkou Veronikou zo Žiliny sú v poriadku,“ informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

„Čerstvým rodičom úprimne gratulujeme, rodinke prajeme najmä čo najviac zdravia a lásky. Zároveň ďakujeme nášmu tímu oddelenia gynekológie a pôrodníctva a novorodeneckého oddelenia,“ dodala hovorkyňa nemocnice.

Novoročné radosti! TOTO sú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina)

V Košiciach prišla na svet v novom roku ako prvá Suela

V piatok o 1.30 h. v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice prišla na svet Suela. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ivana Vaněková. „Dievčatko vážilo 2370 gramov a  meralo 47 centimetrov. Mamička Mária, pochádzajúca z Košíc, rodila v pôrodnici na Triede SNP. Ide už o jej siedme dieťa,“ spresnila.

Druhé dieťatko v pôrodnici na uvedenom pracovisku prišlo na svet o 3.20 h rovnako spontánnym pôrodom. Košičanke Dominike sa narodila prvorodená dcéra Zoe, ktorá vážila 3140 gramov a merala 50 centimetrov.

Prvý pôrod v pôrodnici na pracovisku na Rastislavovej ulici bol o 5.02 h. „Narodilo sa tu ďalšie dievčatko menom Laura. Bábätko vážilo 3170 gramov a meralo 49 centimetrov,“ spresnila Vaněková s tým, že mamička má pozitívny test na ochorenie COVID-19. Pochádza zo Šace a Laura je jej druhé dieťatko.

Prvé dieťa narodené v prešovskej nemocnici v tomto roku je Denis

V prešovskej pôrodnici sa v piatok o 6.53 h. narodil Denis. Na svet prišiel spontánne, spresnila hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková. „Bábätko vážilo 2560 gramov a meralo 48 centimetrov,“ uviedla s tým, že ide o druhorodené dieťa 20-ročnej mamičky Jany z obce Žehňa v okrese Prešov.

Žofia a Slavomír sa narodili skoro ráno v Rimavskej Sobote a Žiari nad Hronom

„Žofia sa narodila v rimavskosobotskej nemocnici o 3.25 h. Meria 50 centimetrov, váži 3160 gramov a bydliskom jej matky je mesto Rimavská Sobota. Slavomír prišiel na svet o 6.54 h, váži 3620 gramov a meria 51 centimetrov. Bydliskom jeho matky je mesto Handlová,“ konkretizoval hovorca siete Tomáš Kráľ.

Prvým dieťatkom narodeným v roku 2021 v UNB je chlapec Samuel

Samuel sa narodil v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke o 2.41 h. Chlapček váži 4090 gramov a meria 52 centimetrov. Jeho matka, 25-ročná Barbora, ktorá je prvorodičkou a rovnako aj dieťa sú podľa hovorkyne nemocnice Evy Kliskej zdraví a majú sa dobre.

Barbora a jej Samko
Zobraziť galériu (7)
Barbora a jej Samko  (Zdroj: TASR/UNB)

Doplnila, že vo štvrtok (31.12.) sa v pôrodniciach UNB narodilo 28 detí, čo je podľa slov hovorkyne za posledné roky najvyšší počet.

Prvým novorodencom v Banskej Bystrici v novom roku je Emil

Podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Ruženy Maťašeje prišiel Emil na svet 28 minút po polnoci. „Malý Emilko mal pri narodení 3760 gramov a 60 centimetrov. Prišiel na svet prirodzeným pôrodom. Mamička Martina aj prvý tohoročný Banskobystričan sú v poriadku. Mamičke i bábätku srdečne blahoželáme,“ povedala Maťašeje.

Prvým tohtoročným novorodencom v komárňanskej nemocnici je Sofia Rebeka

Aj v komárňanskej nemocnici už privítali prvé bábätko narodené v tomto roku. Sofia Rebeka sa v Nemocnici Agel Komárno narodila v piatok o 6.58 h. Dievčatko malo miery 3050 gramov a 48 centimetrov. „Pre mamu Annamariu B. je to už ôsme dieťatko. Dievčatko i jej matka sú v poriadku a zdravé,“ informovala hovorkyňa Martina Pavliková.

Sofia Rebeka a jej mama Annamaria
Zobraziť galériu (7)
Sofia Rebeka a jej mama Annamaria  (Zdroj: AGEL SK a.s.)

Prvým dieťatkom narodeným v roku 2021 v pôrodnici vo Zvolene je Adela

Adelka sa narodila 25 minút po polnoci. Váži 3710 gramov a meria 52 centimetrov. Jej matka Veronika je prvorodičkou a obe sa majú dobre, informovala hovorkyňa zvolenskej nemocnice Martina Pavliková.

Adelka, prvá Zvolenčanka
Zobraziť galériu (7)
Adelka, prvá Zvolenčanka  (Zdroj: AGEL SK a.s.)

Prvým dieťatkom narodeným v roku 2021 v krompašskej nemocnici je Tereza

Hovorkyňa krompašskej nemocnice spresnila, že Tereza prišla na svet v piatok o 4.40 h, mala 4000 gramov a 51 centimetrov. 

Terezka narodená v krompašskej nemocnici
Zobraziť galériu (7)
Terezka narodená v krompašskej nemocnici  (Zdroj: AGEL SK a.s.)

Prvým tohtoročným bábätkom v Nemocnici Agel Košice-Šaca je dievčatko s menom Loriana. „Je prvým a vytúženým bábätkom maminky z Ploského. Malá Loriana sa narodila o 11.05 h a má miery 3220 gramov a 48 centimetrov,“ povedala. Pavliková pripomenula, že v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok je činnosť gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia dočasne obmedzená do 4. januára.

Viac o téme: DieťaPrvéPôrodNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu