Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šéfa OSN Guterresa zaočkovali proti KORONAVÍRUSU

António Guterres
António Guterres (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

NEW YORK - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres dostal v pondelok večer v New Yorku prvú dávku vakcíny proti koronavírusovému ochoreniu COVID-19. Informovala o tom v piatok OSN na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

"Som šťastný a vďačný, že som dnes dostal prvú dávku vakcíny proti COVID-19. Musíme pracovať na tom, aby bola vakcína dostupná pre každého a všade. Pred touto pandémiou nebude nikto v bezpečí dovtedy, kým nebudú v bezpečí všetci," uviedol Guterres. Guterresa (71) zaočkovali v nemocnici v Bronxe. V New Yorku v súčasnosti prebieha očkovanie ľudí vo vekovej kategórii nad 65 rokov, ktorá zahŕňa aj zamestnancov škôl, ľudí v prvej línii, pracovníkov vo verejnej doprave a predavačov v potravinách.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa, ktorá spracováva údaje z medzinárodných organizácií, ako aj federálnych a miestnych úradov, sa od vypuknutia pandémie celosvetovo nakazilo už približne 100,9 milióna ľudí a viac než 2,1 milióna chorobe COVID-19 podľahlo. USA sú momentálne najpostihnutejšou krajinou; úrady tam evidujú vyše 26 miliónov prípadov infekcie a viac než 442.000 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaOSNKoronavírusAntónio Guterres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu