Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

PREDPOVEĎ počasia: Dočkáme sa konečne snehovej nádielky? Na Slovensku poriadne prituhne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Zdá sa, že by sme sa tento týždeň mohli konečne dočkať poriadnej snehovej nádielky. Začiatkom týždňa síce bude na väčšine územia hmlisto, od stredy by však malo konečne na mnohých miestach na Slovensku snežiť.

Na západnom a severnom Slovensku sa môže v nedeľu popoludní vyskytovať hmla s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa.


Kompletnú PREDPOVEĎ nájdete na predpovede.sk >>


Pozor na hmlu

Výstraha aktuálne platí pre Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky, Nitriansky a Žilinský kraj. Meteorológovia upozorňujú, že znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu. Slovenská správa ciest na webe zjazdnost.sk informuje o výskyte hmly s dohľadnosť do 50 metrov v okolí Dunajskej Stredy a do 100 metrov v okolí Bánoviec nad Bebravou a obce Šurany. Varuje tiež pred poľadovicou na horskom priechode Huty.

PREDPOVEĎ počasia: Dočkáme sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Poriadne prituhne 

Na severnom a strednom Slovensku môže v noci na pondelok (11. 1.) klesnúť teplota vzduchu až na -16 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal pre Žilinský, Prešovský, Košický a Banskobystrický kraj výstrahu prvého stupňa.

Výstraha platí pre okresy Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok, Spišská Nová Ves, Rožňava, Levoča a Stará Ľubovňa. SHMÚ upozorňuje, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

PONDELOK

V pondelok bude jasno až polojasno, ojedinele hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota bude - 2 až 3 stupne, v dolinách stredného Slovenska a na Spiši ojedinele okolo - 4 stupňov. Bude fúkať slabý vietor. V noci teplota klesne na - 3 až - 9 stupňov, v údoliach miestami - 10 až - 16 stupňov.

PREDPOVEĎ počasia: Dočkáme sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

UTOROK

V utorok bude počasie podobné ako začiatkom týždňa, bude jasno, ojedinele sa môže vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť. Počas dňa však bude oblačnosť pribúdať a popoludní v západnej polovici územia môže miestami snežiť. Najvyššia denná teplota bude - 2 až 3 stupne, v Žilinskom kraji a pri hmle a nízkej oblačnosti ojedinele okolo - 4 stupňov. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať od - 4 do - 10, v dolinách a kotlinách miestami -1 1 až - 17 stupňov. 

PREDPOVEĎ počasia: Dočkáme sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA

V stredu sa počasie zmení. Bude veľmi oblačno až zamračené, cez deň bude oblačnosť premenlivá. Na mnohých miestach má snežiť. Ojedinele sa môžu tvoriť snehové jazyky. Najvyššia denná teplota - 1 až 4 stupne, na Orave a pod Tatrami aj chladnejšie. Najnižšia nočná teplota 0 až - 5, v dolinách a kotlinách miestami okolo - 7 stupňov. V noci miestami slabý vietor. Na horách prudký až búrlivý vietor.

PREDPOVEĎ počasia: Dočkáme sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Vo štvrtok k nám bude od severovýchodu prúdiť chladný vzduch. Bude premenlivá, na severe až veľká oblačnosť. Na mnohých miestach sneženie alebo snehové prehánky. Ojedinele tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota - 5 až 0. Najnižšia nočná teplota - 2 až - 7, v dolinách a kotlinách miestami okolo - 10 stupňov. 

PREDPOVEĎ počasia: Dočkáme sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK

V piatok bude premenlivá, na severe až veľká oblačnosť. Miestami, najmä na severe, sneženie alebo snehové prehánky. Chladno a ojedinele tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota - 4 až 1, na severe miestami okolo - 6 stupňov. Najnižšia nočná teplota - 5 až - 10, v dolinách a kotlinách miestami - 10 až - 15 st.

PREDPOVEĎ počasia: Dočkáme sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasiePredpoveďSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu