Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Talianka, ktorej hral 81-ročný manžel na akordeóne pod oknom nemocnice, zomrela

(Zdroj: YouTube/ The Geeks' Channel)

PIACENZA - Videozábery s 81-ročným Talianom Stefanom Bozzinim, ako hrá na akordeóne na ulici pod nemocničným oknom svojej chorej manželky Carly, chytili za srdce ľudí po celom svete. Manželku prepustili z nemocnice neďaleko talianskeho mesta Piazenca o niekoľko dní, ale doma zomrela. V piatok o tom informoval britský spravodajský portál BBC.

Hoci Carla Sacchiová nebola infikovaná koronavírusom, nemocničné predpisy nedovoľovali, aby ju manžel navštívil. Starostka Piacenzy Patrizia Barbieriová na Facebooku uviedla, že choroba "roztrhla ich objatie". Vyjadrila veľké uznanie pánovi Bozzinimu za jeho prejav "nežnosti". Podľa nej lásku svojej manželke vyjadril "univerzálnym jazykom, hudbou".

Nemocničný personál a obyvatelia mesta Castel San Giovanni sledovali, ako bývalý príslušník horského pešieho pluku talianskej armády sedí na malej stoličke pod manželkiným nemocničným oknom a hrá sériu melódií - pieseň Spanish Eyes, potom talianske "klasiky". Jeho syn Maurizio povedal, že Stefano požiadal nemocnicu, či by mohol "pre manželku zahrať niekoľko piesní, aby jej dal niekoľko minút šťastia".

"Bol slnečný deň, rád by som hral dlhšie, aj celý deň," uviedol pre noviny Piacenza Liberta Bozzini. Manželia boli spolu 47 rokov, napísala BBC.

Viac o téme: úmrtieTalianskoAkordeón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu