Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Taliansko uvoľní opatrenia v troch regiónoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

RÍM - V troch talianskych regiónoch v nedeľu uvoľnia opatrenia zavedené pre pandémiu koronavírusu. Ide o regióny Lombardsko, Piemont a Kalábria, oznámil v piatok minister zdravotníctva Roberto Speranza.

Minister dodal, že plánuje zmierniť opatrenia aj v Ligúrii a na Sicíli. Prešli by tak z oranžovej na žltú zónu, informovala agentúra DPA. Začiatkom mesiaca bolo Taliansko rozdelené na tri zóny - červenú, oranžovú a žltú - pričom každá zóna podliehala opatreniam, ktoré záviseli od úrovne rizika spojeného s vírusom. Lombardsko, Piemont aj Kalábria boli označené ako červené, teda najkritickejšie zóny. Ak chcú obyvatelia týchto regiónov opustiť svoje domovy, musia o to najskôr písomne požiadať. V červených regiónoch zatvorili aj väčšinu obchodov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Oranžové regióny sú pásmom stredne vysokej kritickosti. Cestovanie do oranžových zón a z nich je obmedzené. Rovnako je obmedzené aj cestovanie medzi mestami označenými oranžovou farbou. Okrem iných opatrení v oranžových regiónoch nariadili zatvoriť stravné zariadenia, naďalej však môžu ponúkať jedlo so sebou alebo rozvoz.

Žlté regióny, v ktorých je značne menší počet prípadov, sa musia podriadiť len celoštátnym opatreniam, ako je napríklad nočný zákaz vychádzania, zatvorenie múzeí či dištančné vzdelávanie na stredných školách a univerzitách. Taliansko za piatok dosiaľ zaznamenalo 28.352 nových prípadov ochorenia a 827 úmrtí spojených s koronavírusom. Tým sa v krajine celkovo nakazilo 1.538.217 ľudí a vyžiadal si 53.677 obetí.

Viac o téme: OpatreniaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu