Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ministri Korčok a Naď sa stretli so slovenskými vojakmi na Cypre

Minister obrany SR Jaroslav Naď Zobraziť galériu (2)
Minister obrany SR Jaroslav Naď (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

NIKÓZIA - Minister obrany SR Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok v nedeľu navštívili na Cypre 240 príslušníkov Ozbrojených síl SR (z toho 23 žien), ktorí plnia úlohy v rámci mierovej misie OSN (UNFICYP). V pondelok o tom informovalo Ministerstvo obrany (MO) SR.

Korčok a Naď sa stretli aj s osobitnou predstaviteľkou generálneho tajomníka OSN a šéfkou mierovej misie na Cypre Elisabeth Speharovou a tiež s veliteľkou misie generálmajorkou Cheryl Pearceovou, ktoré výrazne ocenili nasadenie a plnenie úloh zo strany slovenských vojakov. "Mierová misia UNFICYP je jednou z najstarších mierových misií OSN, ktorá trvá nepretržite od roku 1964. Od prvého vyslania našich vojakov do tejto misie ubehli už takmer dve desiatky rokov. Za ten čas sa stali rešpektovanými a uznávanými členmi medzinárodných tímov a majú za sebou množstvo splnených úloh a cieľov. Ďakujem (im) za príkladnú reprezentáciu Slovenska," povedal minister Naď.

Minister zahraničných vecí Ivan
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Slovenský kontingent v súčasnosti plní úlohy v tzv. priestore operačnej zodpovednosti Sektoru 4, čím prispieva k medzinárodným snahám, ktoré majú zamedziť opätovnému vypuknutiu konfliktu medzi gréckymi a tureckými obyvateľmi ostrova. Minister Naď mal v pondelok dopoludnia rokovať s ministrom obrany Cyperskej republiky Charalambosom Petridesom. Popoludní spoločne s ministrom Korčokom odcestujú na návštevu Spojených arabských emirátov.

Viac o téme: VojaciCyprusIvan KorčokJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu