Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Minister Naď nazval demonštrantov opicami: Po vlne kritiky vysvetľoval po vláde, ako to myslel

Minister obrany Jaroslav Naď Zobraziť galériu (3)
Minister obrany Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) odmieta obvinenia, že by hanlivo zovšeobecňoval ľudí, ktorí sa zúčastnili na protestoch počas 17. novembra. Po stredajšom rokovaní vlády pred novinármi uviedol, že vo vlákne online diskusie konkrétne reagoval na extrémistov, ktorí zaútočili na políciu a snažili sa narušiť verejný poriadok.

"Ak niekto toto vytrhne z kontextu a sú to, bohužiaľ, aj konkrétni novinári, tak klame a používa hoaxy," zdôraznil minister. "Ja som opicami nazval len tých, ktorí zranili policajtov a ktorí sa vešali na plot úradu vlády," vyhlásil Naď. Podľa neho je zmysel jeho statusu úplne jasný, ak sa použije ako celok, nielen časť z neho.

Jaroslav Naď
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Za klamstvo označil aj vyhlásenia o tom, že posielal na protestujúcich armádu. Prítomnosť a pripravenosť Vojenskej polície vysvetlil tým, že v prípade požiadavky zo strany polície sú ozbrojené sily pripravené v rámci svojich spôsobilostí prispieť k zabezpečeniu verejného poriadku.

Na sociálnej sieti sa objavil screenshot online diskusie, podľa ktorého minister obrany na otázku, prečo sa nesnaží upokojiť situáciu priamo na mieste protestov, odpovedá vetou: "Ja normálnych ľudí nevidím demonštrovať, iba opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov."

 

Toto vyjadrenie ministra Naďa z dnešného dňa, že na ulici dnes demonštrovali len opice, bitkári, extrémisti a psychopati...

Uverejnil používateľ Andrej Danko - predseda SNS Utorok 17. novembra 2020
Viac o téme: ProtestyJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu