Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Naď v Spojených arabských emirátoch rokoval o spolupráci v oblasti obrany

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - MZVEZ)

ABÚ ZABÍ - Minister obrany SR Jaroslav Naď v utorok v rámci pracovnej cesty v Spojených arabských emirátoch (SAE) rokoval o ďalších možnostiach spolupráce a príležitostiach pre slovenský obranný priemysel. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Naď absolvoval rokovania so štátnym ministrom pre záležitosti obrany SAE Muhammadom al-Bawárdím a ministrom zahraničných vecí Abdalláhom ibn Zajdom Nahajánom. Ministri sa podľa MO SR zhodli, že stabilita, bezpečnosť a mierové spolužitie sú základom prosperity a ekonomického rozvoja. Boj proti terorizmu je v tejto súvislosti najväčšou výzvou.

Naď v Spojených arabských
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - MZVEZ)

"Spojené arabské emiráty sú v oblasti Perzského zálivu významným partnerom s pozitívnym vplyvom na stabilitu tohto regiónu," povedal Naď. Bilaterálne vzťahy SR a SAE v oblasti bezpečnosti a obrany sú podľa neho "dynamické a flexibilné" a v tomto trende chcú krajiny pokračovať aj naďalej. Impulzom pre to má podľa neho byť i utorková návšteva. "Som totiž presvedčený, že Slovensko a tiež náš domáci obranný priemysel má svetu čo ponúknuť," dodal Naď.

Prioritou utorkových rozhovorov bolo podľa Ministerstva obrany SR i potvrdenie záujmu Slovenska o prehlbovanie spolupráce s ministerstvom obrany SAE a ozbrojenými silami SAE. Rezort obrany vo vyhlásení dodáva, že stretnutie s ministrom obrany SAE bolo tiež príležitosťou na prezentáciu hlavných priorít slovenského rezortu obrany na roky 2020 - 2024 vrátane prípravy nových strategických dokumentov, modernizácie techniky Ozbrojených síl SR či zvyšovania výdavkov Slovenska na obranu.

Témou rozhovorov boli aj skúsenosti v boji s pandémiou ochorenia COVID-19. Naď a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok v nedeľu odleteli na dvojdňovú pracovnú cestu, počas ktorej navštívili Cyprus a SAE.

Viac o téme: ObranaSpojené arabské emirátyJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu