Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Británia hlási najnižší denný prírastok úmrtí od marca

Veľká Británia opäť otvorila materské a základné školy
Veľká Británia opäť otvorila materské a základné školy (Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein)

LONDÝN - Británia v pondelok hlásila 111 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Ide o vôbec najnižší denný nárast od 23. marca, keď Spojené kráľovstvo pristúpilo ku karanténnym opatreniam, informuje agentúra AFP.

Nárast v počte obetí síce býva po víkende štandardne nižší, minister zdravotníctva Matt Hancock ale na tlačovej konferencii povedal, že v rámci boja s koronavírusom ide o znak "výrazného pokroku", píše AFP. Uviedol tiež, že okrem 111 nových úmrtí pribudlo za ostatných 24 hodín aj 1570 ďalších prípadov nákazy koronavírusom, čo je najmenej od 25. marca.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

K oznámeniu týchto údajov došlo v deň, keď sa v Anglicku uvoľnili niektoré obmedzenia. Do tamojších základných škôl sa mohli vrátiť najmladší žiaci a otvorili sa tiež trhoviská pod holým nebom i predajne áut. Británia zaznamenala celkovo 39.045 úmrtí na COVID-19 a v tomto smere ostáva aj naďalej druhou najviac zasiahnutou krajinou na svete; predstihujú ju len USA.

V Spojenom kráľovstve dosiaľ celkovo zaznamenali okolo 275.000 prípadov nákazy. Britská vláda trvá na postupnom uvoľňovaní karanténnych opatrení, zatiaľ čo kritici sa obávajú, že to povedie k druhej vlne epidémie v krajine.

Viac o téme: Veľká BritániaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu