Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Túto herečku kedysi miloval rozprávkový kráľ Miroslav: On si skúsil 3 manželstvá, ona len jedno

Libuše Havelková Zobraziť galériu (4)
Libuše Havelková (Zdroj: CT)

PRAHA - Na prvé lásky sa nezabúda a niekedy sa na ne v dobrom spomína aj po mnohých rokoch. Aj herečka Libuše Havelková sa verejne pochválila listmi, ktoré kedysi dostávala od Vladimíra Ráža, známeho ako kráľ Miroslav z rozprávky o Pyšnej princeznej.

Libuše Havelková sa narodila ako Drboutová 11. mája 1924. Zomrela ako 92-ročná 6. apríla 2017. Pôvodne chcela byť speváčkou, nakoniec sa živila hereckým chlebíčkom. Jej syn Ondřej Havelka je však rovnako známy ako herec, tak aj ako spevák. 

Galéria: Česká herečka Libuše Havelková

Havelková sa objavila v mnohých filmoch, zahrala si napríklad aj v oscarových Ostro sledovaných vlakoch, vo filmovom muzikáli Starci na chmelu, sci-fi komédii Babičky dobíjejte přesne! a v množstve rozprávok. Tiež sa objavila v seriáli My všichni školou povinní. Od istého času akoby bola predurčená na úlohy láskavých babičiek. Pôsobila aj relácii Českej televízie pre deti Kouzelná školka. 

Túto herečku kedysi miloval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CT)

V súkromí bola raz vydatá, za skladateľa Svatopluka Havelku. Narodili sa im dve deti, dcéra Daniela a už spomínaný syn Ondřej. Po 12 rokoch sa manželstvo rozpadlo a Libuše sa už nikdy nevydala. 

Pri jej mene sa však občas spomína aj herecký kolega Vladimír Ráž. Ide ale o dávnu minulosť a študentskú lásku. Havelková sa dokonca v roku 2012 stala krstnou mamou knihy o Rážovi. Jej autorka pri pátraní našla aj pohľadnicu s pozvaním na rande, ktoré Vladimír Libuši poslal. 

Sama Havelková potom o tomto vzťahu hovorila v programe Príbehy slavných, kde prečítala aj časť z jedného z listov, ktoré jej posielal. „Neviem, Libuška, aké stanovisko zaujmeš, ale mám skromný návrh – preruš svoje styky spoločenské, milostné aj iné, a príď do Prahy. Ver mi, veľmi, veľmi sa na teba teším,” písal zamilovaný Ráž. 

Ten sa nakoniec oženil trikrát, Alena Vránová, ktorá hrala Pyšnú princeznú, bola jeho druhou manželkou. Prvou jeho ženou bola tiež herečka Saša Myšková, treťou zas vychovávateľka Olga Hnátková, ktorá ale pôsobila aj ako ochotnícka herečka. 

Túto herečku kedysi miloval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CT)

Viac o téme: Libuše Havelková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu