Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS V Británii podľahlo nákaze spôsobenej koronavírusom už 289 ľudí

Ľudia s rúškami na tvárach kráčajú cez most pre peších London Millennium 10. marca 2020 v Londýne.
Ľudia s rúškami na tvárach kráčajú cez most pre peších London Millennium 10. marca 2020 v Londýne. (Zdroj: tasr-AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - V Británii podľahlo nákaze koronavírusom SARS-CoV-2 dovedna 289 ľudí, keď ďalších osem úmrtí zaznamenali v pondelok v Škótsku a vo Walese. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Štyria ľudia podľahli nákaze koronavírusom v Škótsku, rovnaký počet úmrtí zaznamenali v pondelok aj vo Walese. Britská vláda sa snaží sprísniť opatrenia v boji proti šíreniu koronavírusu, ale čelí kritike, že nekonala dostatočne rýchlo, čo sa týka zatvárania škôl, pubov a reštaurácií.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vláda vyhlásila, že Británia bude o dva týždne čeliť kríze podobnej ako v Taliansku, ak obyvatelia nebudú dodržiavať odporúčania, aby zostali doma a vyhýbali sa kontaktom s inými osobami. Podľa britskej vlády by až 1,5 milióna ľudí, ktorí patria do skupín obyvateľstva najviac ohrozených novým koronavírusom, malo zostať doma po dobu najmenej 12 týždňov. V Británii evidujú už viac ako 5700 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

Viac o téme: NákazaKoronavírusSARS-CoV-2Britská vláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu