Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Pracovníčke Centra sociálnych služieb Likava potvrdili nákazu koronavírusom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Zsolt Szigetvary/MTI )

LIKAVKA - Žilinský samosprávny kraj (ZSK) z pozície zriaďovateľa rieši mimoriadnu situáciu v Centre sociálnych služieb (CSS) Likava so sídlom v Likavke, kde sa u jednej z pracovníčok potvrdila nákaza novým koronavírusom. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová. Snahou župy je zabezpečiť testovanie všetkých klientov i zamestnancov zariadenia.

Podľa Remencovej zamestnankyňa CSS Likava nepociťovala žiadne príznaky ochorenia COVID 19 a momentálne je v domácej karanténe. "K jej testovaniu pristúpil regionálny úrad verejného zdravotníctva, nakoľko bola na oslave s inou osobou, u ktorej bol neskôr potvrdený nový koronavírus," vysvetlila Remencová.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Aktuálne ŽSK očakáva výsledky testovania 45 zamestnancov CSS v Likavke. "V zariadení platia prísne karanténne a bezpečnostné opatrenia. Zabezpečená bola dezinfekcia a dôležité je postarať sa o ďalší chod centra. Starostlivosť o klientov, pokiaľ sú zamestnanci v karanténe, nám pomáhajú zvládnuť dobrovoľníci spomedzi medikov z Lekárskej fakulty Univerzity Komenského z Bratislavy a Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine," povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

V zariadeniach sociálnych služieb, ktorých zriaďovateľom je ŽSK, platí už od 1. marca zákaz návštev. "Prijatá bola séria opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. Vytvorené boli krízové štáby, ktoré denne monitorujú a usmerňujú klientov i zamestnancov. Robí sa zvýšená dezinfekcia priestorov, pri vstupoch sú dezinfekčné prostriedky na hygienu rúk a pozastavené boli skupinové terapie," dodala Remencová.

Viac o téme: KoronavírusLikavkaMartina Remencová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu