Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Pandémia koronavírusu zavrela na celom svete doma vyše miliardu ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - V dôsledku globálnej pandémie koronavírusu musela v rámci preventívnych opatrení vlád zostať v domácej karanténe viac ako miliarda obyvateľov vo vyše 50 krajinách a územiach na celom svete. Vyplýva to z prepočtov, ktoré v pondelok zverejnila agentúra AFP.

Pandémia koronavírusu zmenila životy ľudí na celej planéte. Došlo k obmedzeniu pohybu i zatvoreniu škôl a milióny ľudí musia pracovať z domu. Niektoré štáty, ako napríklad Francúzsko, Taliansko, americký štát Kalifornia, Irak či Argentína, zaviedli s cieľom zastaviť šírenie ochorenia COVID-19 povinné zákazy vychádzania. Povinné karantény pre zhruba 659 miliónov ľudí zaviedlo minimálne 34 krajín alebo území.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V niektorých prípadoch hrozia úrady pokutami, ak by sa takéto opatrenie porušovalo. Iné, ako napríklad Irán, Nemecko či Británia, vydali pre obyvateľov odporúčanie, aby zostali doma, vyhýbali sa kontaktu s ostatnými a vychádzali iba v nevyhnutných prípadoch.

Počet oznámených prípadov nákazy novým koronavírusom v Európe prekročil v nedeľu podľa štatistiky AFP 150.000, pričom v Taliansku ich je viac ako 53.000. V Európe zaznamenali najmenej 152.117 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2; podľahlo mu 7802 osôb. Európa je kontinentom najviac postihnutým pandémiou - pred Áziou, v ktorej zaevidovali 96.669 prípadov nákazy a 3479 mŕtvych.

Viac o téme: PandémiaKaranténaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu