Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Šialené vyčíňanie v Brne: Opití mladíci unikali autom policajtom, napálili to do autobusu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Repro foto YouTube/Týdeník Policie, Policie ČR)

BRNO - Nebezpečné vyčíňanie v Brne. Už od januára tohto roka sa brnianski kriminalisti zaoberajú riskantným prenasledovaním nebezpečného šoféra, pri ktorom došlo k zrážke s autobusom mestskej hromadnej dopravy. O prípade informoval český policajný hovorca Petr Fiala na portáli Týdeník policie.

"Spočiatku všetko vyzeralo ako bežná cestná kontrola," uviedol k prípadu policajný hovorca Petr Fiala. Policajti rozsvietili modré majáky a očakávali, že vodič bieleho Golfu zastaví. To sa však nestalo, keďže očividne alkoholom zastrená myseľ posádky auta dostala zaručene lepší nápad. "Šofér totiž znenazdajky prudko zošliapol plyn a odvážnou jazdou sa snažil policajtov striasť," dodáva Fiala.

VIDEO Šialené vyčíňanie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Krátku naháňačku rýchlo ukončil náraz do nočného autobusu MHD, no ani to nepriviedlo mladíkov sediacich v aute k rozumu. "Dvaja mladíci totiž z havarovaného vozidla pohotovo vyskočili a snažili sa z miesta urýchlene vypariť. Našťastie práve aj vďaka svedkom ich dokonalý plán zlyhal a nakoniec skončili s putami na rukách," uviedol Fiala. 

Pri dopravnej nehode sa v autobuse zranil 65-ročný cestujúci, ktorý neskôr musel vyhľadať lekárske ošetrenie. Celková škoda na poškodených vozidlách sa vyšplhala až na sumu 240- tisíc českých korún (takmer 9600 eur). 

VIDEO Šialené vyčíňanie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Brnianski kriminalisti sa obracajú na širokú verejnosť s prosbou o pomoc. Hľadajú svedkov dopravnej nehody, ktorí by tak svojou prípadnú svedeckou výpoveďou mohli významným spôsobom prispieť k objasneniu tohto skutku. 

Viac o téme: NaháňačkaPolícia Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu