Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VOĽBY 2020 "Rasista" Radačovský tále figuruje na oficiálnej kandidátke: Na čo v PS/Spolu čakajú?

Erik Radačovský sa ešte formálne nevzdal kandidatúry Zobraziť galériu (3)
Erik Radačovský sa ešte formálne nevzdal kandidatúry (Zdroj: Facebook/Erik Radačovský PS/Spolu)

BRATISLAVA - Erik Radačovský je komunálny poslanec Sabinova, ktorý sa minulý týždeň neslávne spopularizoval svojimi dávnymi statusmi z rokov 2012 a 2013. V nich útočil na rómsku menšinu a na ich adresu mal dokonca viacero rasistických a vulgárnych poznámok. Radačovského jeho vlastná minulosť dobehla a sám sa vzdal kandidatúry, no ešte sa tak stále oficiálne nestalo. Zisťovali sme prečo.

Na webovej stránke ministerstva vnútra figuruje elektronický súbor, ktorý informuje o odstúpených kandidátoch, rovnako aj o tých, ktorí boli odvolaní z volieb. Medzi týmito subjektami sú kandidáti za stranu Slovenská liga a Vlasť. Nikde však v čase písania tohto článku nejestvovalo meno Erik Radačovský z koalície PS/Spolu, ktorý sa pred týždňom na Facebooku nechal počuť, že odstupuje z volieb 2020.

Radačovského by ste v tejto listine hľadali zatiaľ márne
Zobraziť galériu (3)
Radačovského by ste v tejto listine hľadali zatiaľ márne  (Zdroj: minv.sk)


VOĽBY 2020 Minulosť ho dobehla: Bývalý rasista sa vzdáva boja a odstupuje z kandidátky PS/Spolu


Vzdal sa, no ešte sa stále nevzdal

"Je pre mňa neprijateľné, aby za moje slová spred šiestich či ôsmich rokov niesla dôsledky strana a koalícia, ktorá mi dala príležitosť verejne sa angažovať. Odstupujem z kandidátky PS/SPOLU a nebudem sa ďalej uchádzať o hlasy voličov v parlamentných voľbách," písal ešte minulý utorok v statuse Radačovský na sociálnej sieti.

Radačovského ešte stále oficiálne neevidujú medzi odstúpenými kandidátmi
Zobraziť galériu (3)
Radačovského ešte stále oficiálne neevidujú medzi odstúpenými kandidátmi  (Zdroj: Facebook/Erik Radačovský)

Zaujímali sme sa o to, ako často je táto listina na stránke ministerstva aktualizovaná. "Aktualizuje sa priebežne po oznámení tejto skutočnosti predsedovi volebnej komisie," informoval nás rezort vnútra. Preto sme sa následne koalície PS/Spolu pýtali, kde táto záležitosť viazne.

Formálne odstúpenie prerušila choroba

"S pánom Radačovským sme túto problematiku riešili ešte minulý týždeň, no technicky to ešte nie je uzavreté," povedala pre Topky hovorkyňa PS/Spolu Silvia Hudáčková s tým, že túto záležitosť už riešili aj na straníckej porade. "Mal pôvodne prísť podpísať odstúpenie do Bratislavy, ale ochorel, a tak to riešime poštou a trvá to dlhšie," vysvetlila celú situáciu Hudáčková.

Viac o téme: Voľby 2020PS/SpoluErik Radačovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu