Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zsuzsová má na krku ďalšiu obžalobu: Vražda primátora!

(Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd obžalobu vo veci objednania vraždy primátora Hurbanova Lázslóa Basternáka a účasti na jeho vražde. Potvrdila to hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Ako dodala, obžalobu podali na tri osoby - Romana Ostružlíka ako objednávateľa, Alenu Zsuzsovú ako sprostredkovateľku objednania a Vladimíra Mosnára, ktorý objednávku prevzal a zadal ju vykonať.

„Všetci traja sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. V prípade uznania viny im hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo na doživotie," uviedla Predajňová. V pôvodnom konaní už bol právoplatne odsúdený Štefan Kaluz, ktorý bol strelec (vykonávateľ skutku), na 25 rokov odňatia slobody.

Vražda Basternáka

Roman Ostružlík je stíhaný väzobne a Vladimír Mosnár je už vo výkone trestu odňatia slobody pre inú trestnú činnosť. Alena Zsuzsová je vo väzbe v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Polícia vtedy pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Kaluz však objednávateľa neprezradil.

Vladimír Mosnár je bývalý šofér Aleny Zsuzsová. Tá robila Ostružlíkovi politickú kampaň proti zavraždenému Basternákovi. Mosnár je bývalý príslušník skupiny sýkorovcov a s Kaluzom pracovali pre rovnakú SBS.

Viac o téme: VraždaProkurátorAlena ZsuzsováRoman OstružlíkVladimír MosnárLázsló Basternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu