Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Britská polícia pátra po Slovákovi, zverejnila jeho meno: Dvakrát zaútočil a okradol nevládneho starčeka

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/Leeds District Crime Team)

LEEDS – Ďalšia hanba pre Slovensko. Leedska lokálna polícia zverejnila meno muža, po ktorom naliehavo pátra v súvislosti s vlámaním sa v Leedse, kde bola zranená staršia hendikepovaná obeť – už po druhýkrát za menej ako dva mesiace.

Policajti Okresného kriminalistického tímu v meste Leeds chcú vypočuť 24-ročného slovenského štátneho príslušníka Tomáša Mizikara v súvislosti s incidentom v dome 88-ročného muža v Harehills, ku ktorému došlo v utorok 27. augusta.

Okradli nezbranného muža

Obeť okolo 18.35 h. zadriemala na invalidnom vozíku, vstupné dvere do domu boli otvorené, keďže bolo teplé počasie. V tom čase podozrivý vnikol do domu, prehľadal ho a odcudzil hotovosť z mužovej peňaženky. Keď sa obeť zobudila, podozrivý s ňou nadviazal rozhovor pred vchodovými dverami, ale vyrušili ho okoloidúci, takže miesto rýchlo opustil. Tomáša Mizikara na základe vyšetrovania spájajú s trestným činom a policajti chcú zistiť jeho súčasné miesto pobytu.

Britská polícia pátra po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Leeds District Crime Team)

Predtým používal meno David a má kontakty na oblasť Harehills a na Slovensko. Tá istá obeť bola za rovnakých okolností v stredu 10. júla terčom útoku, ktorý sa považuje za samostatný trestný čin. Stále prebiehajú vyšetrovania s cieľom identifikovať podozrivého, ktorý sa nachádza na záberoch z bezpečnostnej kamery.

 

Britská polícia pátra po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Leeds District Crime Team)

„Je absolútne desivé, že tento zraniteľný starší muž bol opäť napadnutý vo svojom dome tak skoro po prvom incidente. Sme odhodlaní urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme zodpovedných za tieto trestné činy postavili pred súd a žiadame pomoc verejnosti, " povedal detektívny inšpektor Andy Norgate z tímu Leeds District Crime Team.

Dodal, že naliehavo potrebujú hovoriť s Tomášom Mizikarom v súvislosti s druhým incidentom a žiadajú akékoľvek informácie od verejnosti, ktoré by mohli pomôcť pri jeho vystopovaní. "Žiadem o pomoc každého, kto pozná totožnosť podozrivého na kamerových záberoch z prvého incidentu. Pracujeme s obeťou a jeho rodinou, aby sme ju pomohli ochrániť pred akýmikoľvek ďalšími trestnými činmi," uzavrel.

Britská polícia pátra po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Leeds District Crime Team)

Polícia žiada všetkých, ktorí by mali akékoľvek informácie, čo by mohli pomôcť pri hľadaní Tomáša Mizikara, aby kontaktovali okresný kriminalistický tím v Leedse na telefónnom čísle 13190438744. Informácie môžu byť anonymne poskytnuté nezávislej charitatívnej organizácii Crimestoppers na čísle 0800 555 111.

Viac o téme: KrádežStarčekDavidSlovákLeedsTomáš Mizikar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu