Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce odhalenie o strelcovi z Daytonu: Konal pod vplyvom kokaínu, antidepresív a alkoholu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/John Minchillo)

CINCINNATI - Muž identifikovaný ako páchateľ tzv. masovej streľby v americkom meste Dayton, ktorá si vyžiadala deväť obetí na životoch, bol v čase tohto incidentu pod vplyvom kokaínu, antidepresív a alkoholu. Oznámil to vo štvrtok koroner okresu Montgomery v štáte Ohio, ktorý vykonal prehliadku tela strelca usmrteného 4. augusta zasahujúcimi policajtmi.

Podľa vyjadrenia koronera Kenta Harshbargera, ktoré priniesla tlačová agentúra AP, zasiahli 24-ročného Connora Bettsa prinajmenšom "dva tucty" projektilov z policajných zbraní, pričom prenikli cez medzery v jeho ochrannom odeve. Policajná paľba zasiahla aj ďalších dvoch ľudí. Jeden z nich podľa Harshbargera zomrel, smrtiaci výstrel však vyšiel z Bettsovej zbrane.

Connor Betts
Zobraziť galériu (3)
Connor Betts  (Zdroj: SITA/Dayton Police Department via AP)

Betts vyzbrojený skrátenou verziou pušky AR-15 spustil 4. augusta paľbu pred nočnými klubmi v Daytone, pričom zabil deväť ľudí vrátane svojej mladšej sestry. Ďalších 37 ľudí utrpelo zranenia, z toho 14 strelné. Policajti Bettsa zastrelili do 30 sekúnd, odkedy začal strieľať. Motív jeho konania stále nie je známy.

Šokujúce odhalenie o strelcovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Dayton Police Department via AP)

Vyšetrujúci sudca medzitým vo štvrtok rozhodol, že Bettsov kamarát Ethan Kollie, ktorý mu údajne kúpil nepriestrelnú vestu a zásobník na náboje, bude ponechaný vo väzbe bez možnosti prepustenia na kauciu. Kollieho advokáti požadovali jeho prepustenie do domáceho väzenia po tom, ako vyšetrujúce orgány uviedli, že nie sú dôkazy o tom, že by vedel o plánovaní masovej streľby. Podľa doterajších zistení však klamal, keď vypĺňal formulár pri kúpe pištole, ktorá nebola použitá pri spomínanej streľbe.

Viac o téme: KokaínMasová streľbaDayton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu