Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Spitý ako čík viezol deti: Vodič autobusu so školákmi havaroval na D3, nadýchal tri promile

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: archív)

PARDUBICE – Nehoda na parkovisku pri diaľnici D3 na Táborsku ukončila jazdu opitého vodiča autobusu, ktorý viezol skupinu detí z Českých Budejovíc do Pardubíc. Pri havárii sa nikto nezranil, šoférovi však hrozí niekoľkoročné väzenie.

Veľké prekvapenie čakalo v nedeľu večer diaľničnú políciu, ktorú privolali k nehode na parkovisku pri benzínovej čerpacej stanici pri Mitroviciach. Vodič autobusu tam nabúral do zaparkovaného osobného auta. Čoskoro vyšlo najavo, že vodič autobusu, ktorý prevážal skupinu šestnástich detí vo veku do 15 rokov, si sadol za volant parádne opitý. Nadýchal tri promile alkoholu.

„Dychovou skúškou policajti najprv namerali hodnotu 2,84 promile. Nasledujúca skúška ukázala dokonca hodnotu 3,04 promile,“ uviedol hovorca táborských policajtov Miroslav Doubek.

Spitý ako čík viezol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: wikimedia)

Autobus viezol deti z Českých Budejovíc do Pardubíc. Šoférovi policajti na mieste odobrali vodičský preukaz a dopravná spoločnosť musela na miesto vyslať iného vodiča. Nehoda sa zaobišla bez zranení, celková škoda na oboch vozidlách je približne 2 300 eur.

Prípadom sa bude ďalej zaoberať polícia a vodič podľa všetkého pôjde pred súd. Za riadenie pod vplyvom alkoholu mu totiž okrem vysokej pokuty hrozia až tri roky väzenia.

 

Viac o téme: DetiDiaľnicaBúračkaSúd Vodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu