Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Čaputová sa odviazala na koncerte v Prahe: Dopriala si aj narodeninové pivo

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (11)
Zuzana Čaputová (Zdroj: Facebook/Živé kvety, Zdeněk Skružný,Metronome Festival Prague, Zuzana Čaputová)

PRAHA - Historicky prvá slovenská prezidentka vo funkcii má za sebou prvú zahraničnú cestu. Po stretnutí sa s českou hlavou štátu Milošom Zemanom sa v rámci oficiálneho programu stretla aj s predsedom českého senátu. Napokon sa zúčastnila koncertu na jej počesť s názvom „Zuzana není sama doma“, kde predniesla aj príhovor tamojším občanom.

Koncert sa v Česku uskutočnil len niekoľko hodín pred narodeninovým dňom slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej. Tá tento deň, zdá sa, oslávila už s predstihom na tradičných českých hodoch, kde nechýbalo ani tradičné pivo či tóny českých a slovenských hudobných umelcov.

Zuzana Čaputová a Tomáš Halík si dávajú pivo
Zobraziť galériu (11)
Zuzana Čaputová a Tomáš Halík si dávajú pivo  (Zdroj: Facebook/Vinohradský pivovar)

VIDEO Čaputová sa odviazala
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Roman Šebek)


Čaputová je vo funkcii šesť dní a je tu prvý prešľap: FOTO Výlet vládnym špeciálom zadarmo


Príhovor krajanom

​Prezidentka pri začiatku vystúpenia predniesla svoj príhovor, ktorému predchádzal búrlivý a dlhotrvajúci potlesk nadšených českých občanov pod pódiom. Prezidentka zaňho patrične poďakovala. "Vážení priatelia, milí krajania. Dnes mám za sebou veľmi intenzívny deň, ale nebol by úplný, ak by som sa nestretla s vami v tomto krásnom priestore," povedala slovenská hlava štátu v úvodných slovách príhovoru.

VIDEO Čaputová sa odviazala
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Zdeněk Skružný)

"Je medzi nami kopa osobných väzieb, priateľstiev a príbuzenských spojení. To je podstata našich vzťahov," popísala v príhovore Čaputová česko-slovenské vzťahy. "Napriek tomu, že už netvoríme jeden štát, stále si dokážeme priať, držať si navzájom palce a rozumieť si. Vždy som vám priala a budem vám priať pri každom medzinárodnom úspechu. Držala som palce vašim hokejistom, keď naši vypadli," priznala Čaputová a dodala, že zhromaždenie na Václavskom námestí je pokojné a rozumie mu, pretože rozumela aj tomu v Bratislave. 

VIDEO Čaputová sa odviazala
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Roman Šebek)

Po ukončenom príhovore sa neutíchajúci dav rozhodol skandovať "Zuzana! Zuzana!". Po tomto všetkom sa organizátori rozhodli k zajtrajším narodeninám Čaputovej zablahoželať, pričom nechýbalo odovzdanie kytice.

VIDEO Čaputová sa odviazala
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Roman Šebek)

Skupina Živé kvety, ktorá pricestovala spolu s Čaputovou
Zobraziť galériu (11)
Skupina Živé kvety, ktorá pricestovala spolu s Čaputovou  (Zdroj: Facebook/Zdeněk Skružný)

Po úvodných formalitách sa koncert rozbehol. Vystúpili na ňom aj slovenskí umelci vrátane hudobnej skupiny Živé kvety, ktorá na koncert pricestovala spolu s prezidentkou vládnym špeciálom, o čom sme vás už informovali včera.

Viac o téme: KoncertZahraničná cestaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu