Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Čaputová je vo funkcii šesť dní a je tu prvý prešľap: FOTO Výlet vládnym špeciálom zadarmo

Kapela sa dostala do Česka spolu s prezidentkou vo vládnom špeciále Zobraziť galériu (9)
Kapela sa dostala do Česka spolu s prezidentkou vo vládnom špeciále (Zdroj: Facebook/Agnes Lovecká)

BRATISLAVA – Fíha, tak toto nevyzerá na vydarený začiatok prezidentovania. Zuzana Čaputová je hlavou štátu iba šesť dni a už čelí prvému, mierne povedané, pochybeniu. Na návštevu Prahy zobrala do vládneho špeciálu viacerých umelcov, medzi ktorými nechýbala ani Dorota Nvotová či speváčka Lucia Piussi. Tí majú dnes vystúpiť na samostatnom koncerte, ktorý je venovaný Čaputovej.

Na koncerte s názvom Zuzana není sama doma - Koncert pro prezidentku Slovenské republiky, ktorý organizuje Metronome Festival Prague spolu s Ladislavom Snopkom, kaviarňou Mlýnská a Občianským združením Srdcom doma podľa programu vystúpi 9 kapiel. Dan Bárta a Robert Balzar, Jiří Stivín a Dorota Nvotová, Sisa Fehér so skupinou Eturnity, Puljablokoň, Katarzia, Živé kvety, Jozef Lupták a Limbora. Vstup na podujatie je zdarma.

Členka skupiny Agnes Lovecká sa tiež pochválila fotkami
Zobraziť galériu (9)
Členka skupiny Agnes Lovecká sa tiež pochválila fotkami  (Zdroj: Facebook/Agnes Lovecká)

Podľa statusu jedného z členov skupiny Živé kvety sa skupina ani netají tým, že cestovali vládnym špeciálom a uviedli to rovno v popise pridanej fotky. "Dnes z dediny vládnym špeciálom s pani prezidentkou do Prahy. Raz si hore, raz si dole," napísala jedna z členiek skupiny na sociálnej sieti.

Čaputová je vo funkcii
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Agnes Lovecká)

Čaputová je vo funkcii
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Agnes Lovecká)

Čaputová je vo funkcii
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Agnes Lovecká)

Čaputová je vo funkcii
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Jakub Kratochvíl)

Henrieta Hajtová z tlačového oddelenia prezidentskej kancelárie sa vyjadrila, že podobne aktivity sú bežné a že koncert je súčasťou oficiálnej pracovnej cesty prezidentky. "Koncert je verejný bod programu oficiálnej návštevy prezidentky v Prahe. Organizačne sa na ňom podieľajú naši krajania. To že pani prezidentka využila možnosť vziať na palubu lietadla hudobníkov, ktorí večer na tomto koncerte vystúpia, nie je ničím neobvyklým. V minulosti napríklad prezident brával zástupcov podnikateľov aj umelcov, ktorí sa taktiež zúčastňovali programu návštev," uviedla Hajtová.

Fotka pred vládnym špeciálom
Zobraziť galériu (9)
Fotka pred vládnym špeciálom  (Zdroj: Facebook/Zomri)

Väčšina umelcov, ktorí na tomto kocerte vystúpia sa však do Prahy dostali zadarmo. Priamo do vládneho špeciálu ich totiž zobrala novozvolená prezidentka. Speváčka kapely Živé kvety Lucia Piussi sa fotografiami zachytávajúcich dobrú a priateľskú atmosféru z letu pochválila na Facebooku.

Ďalšia z fotiek, ktorá vznikla priamo vo vládnom špeciále
Zobraziť galériu (9)
Ďalšia z fotiek, ktorá vznikla priamo vo vládnom špeciále  (Zdroj: Facebook/Lucia Piussi)

Jedna z umelkýň Dorota Nvotová sa už na sociálnej sieti dokonca priznala, že fotografie priamo z lietadla museli vymazať. "Všetci sme museli zmazať," napísala Nvotová v komentári na margo zverejnených fotografií.

Fotografie sa na sociálnej sieti dlho neohriali
Zobraziť galériu (9)
Fotografie sa na sociálnej sieti dlho neohriali  (Zdroj: Facebook/Boris Kršňák)

Skupina cestovala s prezidentkou vládnym špeciálom na koncert úplne zadarmo. Zuzičky sa po čase stretli vo vládnom špeciále, či matky roka práve vystúpili z vládneho špeciálu a iné popisky k fotkám na sociálnej sieti dokresľujú, že koncert v Prahe by mal skôr pripomínať súkromnú párty starých známych.

Viac o téme: Vládny špeciálZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu