Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výborný slovenský brankár: O tomto hokejistovi vznikla aj pesnička!

Jaroslav Halák Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Halák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/BOSTON - Prvýkrát nás reprezentoval v roku 2002 na majstrovstvách juniorov a hoci dnes oslavuje 34 rokov, stále je aktívny. Obrovskú popularitu si vybudoval aj v zámorskej NHL, kde pôsobí dodnes. Dokonca má Jaro Halák od fanúšikov aj svoj vlastný videoklip na motívy Lady Gaga.

Jaro Halák sa narodil 13. mája 1985. Samozrejme, s krstným menom Jaroslav, no po úspechoch v reprezentácii mu fanúšikovia inak ako Jaro ani nepovedia. Slovenské farby háji od roku 2002, keď nastúpil za juniorov, od roku 2007 sa zúčastňoval Majstrovstev sveta v ľadovom hokeji a reprezentoval nás aj na olympijských hrách. 

Dominik Graňák a Jaro Halák
Zobraziť galériu (4)
Dominik Graňák a Jaro Halák  (Zdroj: TASR)

Presadil sa aj v zámorskej NHL. V roku 2007 tam mal premiéru v drese Montrealu a hneď bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu. Sezóna 2009/2010 bola pre neho poslednou v tomto kanadskom tíme – podával ale také výkony, že sa veľkou mierou pričinil o postup Canadians do finále Východnej konferencie. Fanúšikovia pre neho dokonca vytvorili aj oslavný klip. 

Neskôr pôsobil Halák v tímoch St. Luis Blues či New York Islanders. Aktuálne hrá za Boston Bruins, kde pôsobí aj Zdeno Chára. 

Výborný slovenský brankár: O
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Jaroslav Halák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu