Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zásah NAKA, vyše sto policajtov v teréne: Podvodníkom nie je nič sväté, zneužívali onkologické lieky

Na drogovú trestnú činnosť zneužívali onkologické lieky. Zobraziť galériu (2)
Na drogovú trestnú činnosť zneužívali onkologické lieky. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Polícia na konci týždňa informovala prostredníctvom sociálnej siete o ďalšom veľkom zásahu NAKA. Tentokrát príslušníci elitnej polície zakročili v Nitre, v Partizánskom a v obci Hájske. V rámci protidrogovej akcie bolo v teréne až 105 zástupcov zákona, zapojili sa aj kukláči.

Ako uvádza polícia na svojej facebookovej stránke, išlo súčasne o dve akcie s krycími názvami ČISTIČ a PARTIZÁN. Zamerané boli na zadržanie páchateľov obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Obvinili 13 osôb

Počas akcie skončilo v rukách polície 11 podozrivých. "Obvinených je spolu až trinásť osôb. Na dvanásť z nich bude vyšetrovateľ žiadať väzbu. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15, niektorým až na 20 rokov," priblížila polícia.

Na drogovú trestnú činnosť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Množstvo domových prehliadok prinieslo svoje ovocie. Policajti zaistili 127 kusov onkologických liekov. Tie podozriví zneužívali na drogovú trestnú činnosť. "Vyšetrovaním sme zistili, že jeden z obvinených vybudoval drogovú organizovanú skupinu s pevnou členskou základňou. Pôsobila predovšetkým v Nitrianskom kraji, ale aj v iných častiach Slovenska," znelo v príspevku.

Mimoriadne nebezpečná látka

Omamné a psychotropné látky členovia organizovanej skupiny podľa polície koordinovane zadovažovali, prechovávali a potom predávali vo svojom teritóriu. Medzi zaistenými vecami boli aj iné drogy. Či však išlo o marihuanu a pervitín, musia najskôr potvrdiť kriminalistickí experti.

PRÁVE TERAZ Akcia na južnom Slovensku: NAKA hľadá hroby bielych koní

Polícia zároveň varovala pred zneužívaním fentanylu, ktorý je používaný pri liečbe onkologických ochorení. "Látka je mimoriadne nebezpečná. Závislosť vzniká veľmi rýchlo a odvykanie je sprevádzané ťažkými abstinenčnými príznakmi. Na svedomí má viacero prípadov smrteľných predávkovaní!" upozornili strážcovia zákona na záver.

Viac o téme: ZásahNAKAOnkologické lieky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu