Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PRÁVE TERAZ Akcia na južnom Slovensku: NAKA hľadá hroby bielych koní

NAKA prehľadáva miesta tajných hrobov. Zobraziť galériu (8)
NAKA prehľadáva miesta tajných hrobov. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Príslušníci NAKA prehľadávajú miesta možných tajných hrobov, kam mali pochovávať telá obetí mafie. Vo štvrtok popoludní o tom informovala polícia na sociálnej sieti, zverejnila aj snímky zo zásahov, ktoré vykonávali za bieleho dňa, ale tiež za tmy. Ohľadom podrobností sú momentálne zástupcovia zákona zdržanliví.

Keďže podľa polície naďalej prebiehajú procesné úkony so zadržanými členmi organizovanej zločineckej skupiny, nie je nateraz možné poskytnúť viac informácií. "V súvislosti s pôsobením organizovanej zločineckej skupiny na južnom Slovensku príslušníci protizločineckej jednotky NAKA prehľadávajú miesta možných tajných hrobov jej obetí," znela jediná informácia v príspevku.

Zásah NAKA vo viacerých okresoch Slovenska: VIDEO Dôvodom sú podvody po celej Európe

Hľadajú Luciana?

Týždenník Plus 7 dní ešte minulý týždeň priniesol informáciu, že na juhu Slovenska hľadajú ilegálny hrob, v ktorom by mali byť pozostatky obávaného Košičana Roberta Niguta. Či zásah NAKA súvisí práve s pátraním po jednom z najnebezpečnejších mužov slovenského podsvetia, respektíve s hľadaním obetí zločineckého gangu sátorovcov, však nie je potvrdené. 

Robert Nigut.
Zobraziť galériu (8)
Robert Nigut.  (Zdroj: Topky, TASR)

Nigut je nezvestný od roku 2013. Pôsobil ako pravá ruka východoslovenského mafiánskeho bossa Juraja Okoličányho, bol expertom na zbrane. Informácia o tom, že je po smrti, sa skloňuje už dlhšiu dobu, oficiálne však túto skutočnosť zatiaľ nepotvrdili a bol v pátraní. Muž, ktorého prezývali aj Luciano, má na krku obvinenia z viacerých vrážd. 

Podľa spomínaného týždenníka sa so smrťou Niguta skloňuje meno starostu Dolného Chotára Františka Doru, ktorého polícia zadržala tento rok. Bývalý člen skupiny Most-Híd si mal objednať až päť popráv práve u spomínanej zločineckej skupiny sátorovcov. Obvineniam z vrážd, podvodu a zločinu podporovania zločinecnej skupiny čelí aj starostov syn a jeho kamarát.

Starosta so synom si mali objednať päť vrážd: Na povrch vyplávali ďalšie kšefty, biznis s dépeháčkarmi

Prípady spojené so sátorovcami teda neupadajú do zabudnutia. Len nedávno odsúdil Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici Zsolta Nagya, pravú ruku bosa skupiny Ľudovíta Sátora, na 22 rokov väzenia. Doživotie nedostal, aj napriek tomu, že sa to očakávalo. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný.

Hroby, kde mala zločinecká skupina pochovávať mŕtvych, navyše stále patria k záujmom polície. Na rozdiel od neúspešného hľadania Niguta, policajti po 15 rokoch vypátrali pri Malých Dvorníkoch vedľa Dunajskej Stredy pozostatky člena gangu pápayovcov Vojtecha Écsiho. Informoval o tom portál aktuality.sk. 

Masaker v bare Fontána: Mŕtvola číslo päť patrila bossovi Tiborovi Pápayovi.
Zobraziť galériu (8)
Masaker v bare Fontána: Mŕtvola číslo päť patrila bossovi Tiborovi Pápayovi.  (Zdroj: Foto: YT/Robert Frater)

Práve Béla, ako ho prezývali, unikol zubatej 25. marca 1999. Vtedy v bare Fontána zmasakrovali 10 členov skupiny, vrátane jej šéfa Tibora Pápaya. Údajným objednávateľom mal byť spomínaný Ľudovít Sátor. Viac sa dočítate TU.

Ľudovít Sátor.
Zobraziť galériu (8)
Ľudovít Sátor.

 Pozrite si foto z akcie NAKA.

NAKA prehľadáva miesta tajných
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

NAKA prehľadáva miesta tajných
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

NAKA prehľadáva miesta tajných
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

NAKA prehľadáva miesta tajných
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Viac o téme: ObeteMafiaHrobyNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu