Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Boj proti hazardu naberá na obrátkach: Petícia pokračuje aj počas druhého kola volieb

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Petícia proti hazardu pokračuje aj počas druhého kola prezidentských volieb. Obyvatelia ju môžu svojím podpisom podporiť v sobotu vo všetkých krajských mestách na Slovensku.

"Petícia proti hazardu pokračuje vo všetkých krajských mestách aj v druhom kole. Zbierame v Bratislave, Prešove, Košiciach, Žiline či Trenčíne tak, ako sme zbierali v prvom kole," uviedla Zuzana Rattajová, poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a zároveň iniciátorka petície s názvom Nech sa hazard do Bratislavy nevráti.

Zbieranie podpisov je podľa nej pokojné a bezkonfliktné. "Nemám informácie o tom, že by boli problémy. Jediný problém ako keby, ktorý máme zaznamenaný, máme v Nitre, lebo tu dnes prebiehajú súčasne dve petície proti hazardu," poznamenala. Obdobne pokojný priebeh mala petícia podľa nej aj počas prvého kola prezidentských volieb.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Pozitívny prístup

Na otázku, či sa ľudia viac zaujímajú o to, čo podpisujú, odpovedala, že je tomu tak skôr v Bratislave. "Ľudia sa dopytujú v Bratislave, pretože tam tá petícia sa ako keby podpisuje druhýkrát, keďže sa jedna už voľakedy podpisovala. V ďalších mestách to ľudia vítajú a myslím si, že relatívne pozitívne k tomu pristupujú," dodala Rattajová.

Absolútny zákaz herní v Bratislave platil od mája 2017 do 28. decembra 2018. Herne sa po vypršaní licencií už nemali nachádzať v hoteloch, penziónoch, bytových domoch, pohostinstvách, v budovách pre obchod, kultúru či verejnú zábavu. Návrh celoplošného zákazu herní vychádzal z petície, ktorú spustil v máji 2015 primátor Ivo Nesrovnal a starostovia bratislavských mestských častí.

Petíciu podporilo celkovo 136.139 obyvateľov, platných bolo 98.118 podpisov. Podľa Krajskej prokuratúry v Bratislave však následne prijaté VZN nebolo v súlade so zákonom. S jej argumentmi sa v júni 2018 stotožnil aj Krajský súd v Bratislave.

Viac o téme: VoľbyHazardBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu