Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúce úmrtie legendárneho Dana Nekonečného (†52): V utorok ho našli mŕtveho v byte... Predtým smrti dvakrát unikol!

Dan Nekonečný Zobraziť galériu (6)
Dan Nekonečný (Zdroj: danielnever.webnode.cz)

PRAHA - V utorok okolo obeda obletela nielen Česko, ale aj Slovensko šokujúca správa o tom, že legendárny bláznivý spevák Dan Nekonečný (†52) zomrel. V relatívne nízkom veku sa pobral na večný odpočinok, keď ho našli v jeho pražskom dome mŕtveho. Počas života však nezabudnuteľný showman už dvakrát unikol smrti!

Keď sa vyslovilo meno Dan Nekonečný, každý si mohol byť stopercentne istý, že pôjde o šou. Či už to bolo vystúpenie, rozhovor alebo sa Daniel ukázal len na akcii. Spevák, ktorý miloval žltú farbu oblečenia a brazílske tanečnice, podnikal šialené nápady aj na svojich cestách, keď tvoril či spoznával divočinu.

Dan Nekonečný sa po boku Pepu Vojteka objavil vo filme Jak se krotí krokodýli.
Zobraziť galériu (6)
Dan Nekonečný sa po boku Pepu Vojteka objavil vo filme Jak se krotí krokodýli.  (Zdroj: falcon)

Aj vďaka dávke bláznovstva, ktoré mal v sebe hlboko zakorenené a bavil ním svoje okolie či fanúšikov, sa neraz dostal do prekérnych situácií. Dokonca natoľko, že Danielovi Konečnému, ako sa vlastným menom volal, šlo dvakrát o život a smrti unikol len o vlások.

V roku 2012 pracoval na programe, v ktorom chcel divákom ukázať aj zábery rôznych dravcov, od krokodíla po tigra. Stret s takýmto zvieraťom však nemusí pre človeka dopadnúť vždy dobre. Práve Dan sa ocitol zoči-voči dravej šelme nie raz, ale hneď dva razy v tom istom čase.

„V amazonskom pralese, kde pravidelne navštevujem jedného šamana, mi šlo doslova o život. Stál som na brehu riečky a rozhodoval sa, či sa z nej napiť. Zrazu som v odraze na hladine uvidel, ako mi na krk dýcha jaguár. V okamihu, keď som chcel skočiť do vody, sa mi pre zmenu odraz jaguára prelínal s odrazom krokodíla pod hladinou,“ prezradil Dan portálu Ahaonline.

Dan Nekonečný miloval exotiku a dobrodružstvá.
Zobraziť galériu (6)
Dan Nekonečný miloval exotiku a dobrodružstvá.  (Zdroj: danielnever.webnode.cz)

Život si zachránil tým, že sa rozhodol preskočiť na druhý breh riečky. Dopadol však do vody kúsok od brehu, čo ho podľa jeho slov zachránilo pred jaguárom. Toho mal vraj odradiť krokodíl vykúkajúci nad hladinu.

Doslova o život musel spievať pred rokmi v prístave na Martiniku, kde bol so svojím kameramanom. Dan bol odjakživa blázon, a tak sa rozhodol pritancovať ku krásnym ženám, ktoré sa opierali o poriadne žihadlo a dvom drsňákom. Situácia sa mu pozdávala a pomyslel si, že toto by ani v Hollywoode nevymysleli.

„Rýchlo som sa pred nich postavil, začal spievať a tancovať, ale namiesto očakávanej spolupráce mi začali nad hlavou lietať kamene smerom ku kameramanovi. Skúsili sme utiecť, ale márne. Autá nám zablokovali únikovú cestu a čoskoro mal kameraman búchačku pod bradou,“ zaspomínal si pred rokmi na nebezpečnú situáciu.

V jednom z pralesov Dan Nekonečný navštevoval aj šamana.
Zobraziť galériu (6)
V jednom z pralesov Dan Nekonečný navštevoval aj šamana.  (Zdroj: danielnever.webnode.cz)

Spevák sa tak spoliehal na svoju angličtinu a snažil sa skupinke vysvetliť, že kameraman nakrúcal jeho a nie ich. „Zrejme kšeftovali s kráskami alebo opiátmi a nestáli o publicitu. Pomohlo až francúzske slovo spievať, ktoré som si vybavil a po ktorom zamieril mafián búchačku pre zmenu na moju hlavu. Keďže mi v tú chvíľu došla slovná zásoba, začal som na ulici spievať všetky možné svetové evergreeny, ktoré mi napadli. Čas plynul a po chvíli muž pištoľ schoval,“ rozhovoril sa Dan.

Mafián si vraj nakoniec zaspieval s ním a usmieval sa pritom od ucha k uchu. Hneď na to odišiel s cigarou v ústach. Nasledovali ho aj jeho kumpáni a dievčatá. „Našťastie sme vtedy neprišli ani o kameru. Kolega mi potom vravel, že tak krásne ma ešte spievať nepočul. Odpovedal som, že si budem musieť toho mafiána najať ako hlasového poradcu,“ ukončil vtipne historku dnes už zosnulý legendárny spevák.

Jeho bláznivé nápady sa mu už v minulosti dvakrát stali takmer osudnými.
Zobraziť galériu (6)
Jeho bláznivé nápady sa mu už v minulosti dvakrát stali takmer osudnými.  (Zdroj: danielnever.webnode.cz)

Viac o téme: Dan Nekonečný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu