Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kontroverzný podnikateľ Haščák po prevalení esemesiek s Kočnerom: Nemám ich, ale o vražde neboli

Jaroslav Haščák a Marian Kočner Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Haščák a Marian Kočner (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Mariana Kočnera včera obvinili z objednávky vraždy Ján Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Podľa včerajších medializovaných informácií má byť medzi dôkazmi proti Kočnerovi aj jeho komunikácia s vplyvným slovenským podnikateľom Jaroslavom Haščákom. Ten v oficiálnej reakcii poprel, že by s Kočnerom komunikoval o fyzickej likvidácii človeka. Údajnú SMS nemá. Priznal však, že sa stretávali niekoľkokrát do roka.

Včera sa do médií dostala informácia o údajnej komunikácii Mariana Kočnera a šéfa Penty Jaroslava Haščáka. SMS má byť medzi dôkazmi proti Kočnerovi. Informovala o tom televízia Markíza. Kočner mu mal napísal, že pracuje na odstránení nejakého muža. Podľa Haščáka však o ničom takom nekomunikovali a SMS ani nemá v záznamoch. 

S Kočnerom som nekomunikoval, o vražde som nevedel

„Nikdy som s Mariánom Kočnerom nekomunikoval, a to ani len v náznakoch, na tému fyzickej likvidácie ktorejkoľvek osoby. Nemal som žiadnu vedomosť o tom, že by Marián Kočner pripravoval úkladnú vraždu a nikdy som ho z takýchto aktivít nepodozrieval,“ uviedol Jaroslav Haščák v stanovisku, ktoré zaslal hovorca Penty Martin Danko.

Jaroslav Haščák
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Zásadne odmieta spájanie jeho osoby s týmito skutočnosťami. „Ohradzujem sa voči dezinformáciám, ktoré sa v tomto kontexte objavujú. Autenticitu SMS správ z januára 2018, ktoré citujú médiá, neviem potvrdiť. Vo svojich záznamoch som žiadnu takúto komunikáciu nenašiel,“ povedal šéf Penty s tým, že s Kočnerom mal sporadický vzťah. „Stretávali sme sa nepravidelne, niekoľkokrát do roka.“


Kočnera obvinili v prípade vraždy Jána Kuciaka: Usvedčujúca sms-ka vplyvnému podnikateľovi


SMS nemám, ale o vražde nebola

Nikdy však podľa jeho slov spolu nepodnikali. Kým v prvej časti reakcie povedal, že komunikáciu v záznamoch nemá, v druhej časti už vysvetľoval, prečo v SMS tak reagoval a vylúčil aj, že sa týkala fyzickej likvidácie človeka. „Vnímal som ho ako osobu, ktorá sa snaží získavať výhody a pozície z toho, že využíva informácie a svoju sieť kontaktov. Bol známy aj tým, že často rôznym ľuďom na trhu posielal správy. Bol to spôsob, ktorým sa snažil udržiavať kontakt, ich obsah ale často býval bezvýznamný. Preto som takúto komunikáciu mal tendenciu ukončiť tým, že si to povieme, až keď sa najbližšie stretneme. Takto vnímam aj ten obsah, ktorý v týchto dňoch citujú médiá,“ uviedol. 

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

„Bez ohľadu na použité výrazové prostriedky, môžem vylúčiť, že by sa týkala fyzickej likvidácie osôb, či príprav úkladnej vraždy, alebo páchania inej trestnej činnosti. Aj preto som nevidel a dodnes nevidím dôvod, pre ktorý som sa mal prihlásiť na polícii po vražde, ktorá bola spáchaná na konci februára 2018,“ reagoval ďalej Haščák. „Keďže som s Mariánom Kočnerom takéto témy nikdy neriešil, nevidel som medzi tragickými udalosťami z februára a osobou Kočnera žiadnu spojitosť a nemal som žiadne informácie, či vedomosti, ktoré by mohli byť nápomocné orgánom činným v trestnom konaní.“

Kočnera by mohla usvedčiť komunikácia

Podľa informácií Denníka N ide o sms správu šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi:

Kočner: „Inak pracujem na odj**aní čuráka.“ 
Haščák: „Povieme si, keď budeme spolu.“

Od chladnokrvnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ubehlo už vyše roka. Dozoroví prokurátori vo štvrtok vystúpili na tlačovej konferencii, na ktorej bude informovať o výsledkoch vyšetrovania za rok od brutálnej popravy. Podľa našich informácií obvinil vyšetrovateľ muža z mafiánskych zoznamov Mariána Kočnera z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Viac o téme: VraždaSMSJaroslav HaščákJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu