Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dráma na pražskom letisku: FOTO Núdzové pristátie lietadla z Dubaja, dieťa skončilo v nemocnici

Núdzové pristátie lietadla v Prahe.
Núdzové pristátie lietadla v Prahe. (Zdroj: Twitter/OK1XED)

PRAHA – Dráma sa na palube lietadla národnej leteckej spoločnosti Spojených arabských emirátov Emirates nastala po tom, ako sa dieťaťu v ňom zdravotne priťažilo. Stroj smerujúci do Newcastlu tak núdzovo pristál na pražskom letisku Václava Havla. Jeho hovorca uviedol len toľko, že stav malého pacienta nateraz nie je známy.

Stroj letiaci z Dubaja do britského Newcastlu bol presmerovaný do Prahy v pondelok dopoludnia. Dôvodom núdzového pristátia bola naliehavá zdravotná starostlivosť pre dieťa, ktorému sa urobilo nevoľno.  

Udalosť pre tn.nova.cz potvrdil aj hovorca Letiska Václava Havla Roman Pacvoň. „Po pristáti bola cestujúcemu ihneď poskytnutá lekárska starostlivosť,“ uviedol hovorca. Doložil, že malý pasažier je hospitalizovaný v jednej z pražských nemocníc, pričom jeho stav nie je známy.

Núdzové pristátie Boeingu 777 spoločnosti Emirates nastalo takmer sedem hodín po tom, ako vzlietlo z medzinárodného letiska v Dubaji. Tesne po 10. hodine dopoludnia pristálo na letisku v českej metropole.  

Britská  televízia ITV informovala, že letecká spoločnosť Emirates bola kontaktovaná na pripomienkovanie. Televízia získala aj svedectvo jedného z pasažierov. Podľa jeho slov dieťa postihli zdravotné problémy. A len čo stroj pristál, bola mu poskytnutá lekárska pomoc.     

Viac o téme: DubajLietadloPrahaPristátie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu