Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Martin (38) šoféroval pod parou: FOTO Vytriezvel až v cele, polícia varuje pred najhorším

Vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súvislosti s dopravnou nehodou. Zobraziť galériu (4)
Vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súvislosti s dopravnou nehodou. (Zdroj: polícia)

MARTIN – Keďže si poriadne opitý Stredoslovák sadol za volant, dalo sa predpokladať, že zaviní škodovú udalosť, nedajbože tragickú nehodu. Jeho striebornú škodovku našli policajti nabúranú na okraji vozovky v sobotu neskoro večer.

Polícia síce neustále apeluje na vodičov, aby za nijakých okolností neviedli vozidlo pod vplyvom alkoholu či návykových látok, no 38-ročný Martin zo Žilinského kraja ich neposlúchol. V meste Martin totiž pod vplyvom alkoholu spôsobil nehodovú udalosť, v dôsledku ktorej vznikla škoda za viac ako 500 eur.

Vodič čelí obvineniu z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že obvinený muž v sobotu 16. februára v čase okolo 22.30 viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia po miestnej komunikácii v Martine. Následne s vozidlom narazil do pravého okraja vozovky,“ priblížil okolnosti incidentu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Žiline Radko Moravčík s tým, že k zraneniu osôb nedošlo.     

Vodič čelí obvineniu z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Obvinený muž bol podrobený dychovej skúške na alkohol. Tá sa skončila s pozitívnym výsledkom 1,58 mg/l (3,29 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. „Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu, na mieste mu zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar,“ doložil Moravčík.

Vodič čelí obvineniu z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant jednoducho nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správne riešenie.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.

Viac o téme: NehodaAlkoholVodičŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu