Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Palestínčan mal zabiť iba 19-ročné dievča: Izraelské orgány ho do týždňa vypátrali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

JERUZALEM - Izraelské orgány zatkli v noci na sobotu v Predjordánsku palestínskeho Araba podozrivého, že zabil tento týždeň neďaleko Jeruzalema 19-ročnú izraelskú Židovku. Zatknutý bol v meste Ramalláh pri spoločnej operácii izraelskej polície a izraelskej bezpečnostnej služby Šin Bet, informuje agentúra DPA.

Podozrivý pochádza z palestínskeho mesta Hebron na západnom brehu rieky Jordán a Šin Bet ho vzala do väzby na vypočúvanie. Palestínske médiá uviedli, že bezpečnostné jednotky vtrhli v Ramalláhu v rámci zatýkania do mešity a priľahlej budovy, pričom počas operácie došlo medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi aj k ozbrojeným stretom. 

Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva utrpeli pri tom ľahké zranenia gumenými projektilmi piati palestínski Arabi. Obeť Palestínčanovho útoku - Izraelčanku Ori Ansbacherovú - v piatok pochovali. Pochádzala z predjordánskej izraelskej osady Tekoa, 20 kilometrov severovýchodne od Hebronu.

Jej vražda sa stala predmetom rôznych fám a preto izraelská polícia vydala mimoriadne vyhlásenie, v ktorom vyzýva obyvateľov, aby o nej nešírili správy z neoverených zdrojov. Týka sa to predovšetkým sociálnych médií, prinášajúcich niekedy až hororové opisy tejto udalosti. "Sú to nepodložené tvrdenia, ktoré poškodzujú dôstojnosť obete i jej rodiny a zároveň zavádzajú verejnosť," dodala polícia.

Viac o téme: VrahJeruzalemIzraelPalestínčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu