Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Potýčka medzi kolegami na ropnom poli: Desiatky ľudí utrpeli zranenia, za všetko môže fotka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

NURSULTAN - Až 30 osôb utrpelo v sobotu zranenia na najväčšom kazašskom ropnom poli po tom, ako miestni zamestnanci napadli svojich arabských spolupracovníkov. S odvolaním sa na informácie agentúry Interfax-Kazakhstan o tom písala agentúra AP.

Na záberoch z útoku je vidieť, ako sú arabskí inžinieri a robotníci bití veľkou skupinou svojich kazašských kolegov, pričom mnohí z nich majú zakrvavené tváre so známkami vážnych poranení.  Zábery z útoku už zverejnili viaceré arabské médiá. 

Agentúra Interfax-Kazakhstan v tejto súvislosti uviedla, že miestnych zamestnancov k útoku vyprovokoval kolega pôvodom z Libanonu, ktorý  prostredníctvom komunikačnej aplikácie WhatsApp údajne zaslal nelichotivú fotografiu svojej kazašskej kolegyne.

Nurlan Nogajev, guvernér Atyrauskej oblasti na západe Kazachstanu, počas stretnutia s vedením dotknutej spoločnosti vyhlásil, že potýčka bola následkom nerovných pracovných podmienok miestnych kazašských zamestnancov a ich kolegov z arabských krajín. Z vyjadrení predstaviteľov Libanonu a Jordánska vyplýva, že medzi zranenými Arabmi boli Libanonci, Jordánci a Palestínci.
 

Viac o téme: ZraneniaRobotníciArabiRopné pole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu