Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zdravotník znásilnil ženu vo vegetatívnom stave: VIDEO Škandál sa prevalil po pôrode, muž vinu odmieta

Nathan Sutherland Zobraziť galériu (5)
Nathan Sutherland (Zdroj: Reuters)

PHOENIX - Zdravotník obvinený zo znásilnenia dlhodobo bezvládnej pacientky v opatrovateľskom ústave v Spojených štátoch sa označil na súde za nevinného. Informovala o tom agentúra Reuters. Prípad ženy, ktorá v decembri porodila zdravého chlapca, vyvoláva mimoriadnu pozornosť amerických médií.

Žena (29) vo vegetatívnom stave porodila dieťa: VIDEO Testy DNA šokovali, sex s opatrovateľom

Zdravotník znásilnil ženu vo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Ross D. Franklin)

Tridsaťšesťročný zdravotník Nathan Sutherland, ktorý pracoval v opatrovateľskom ústave Hacienda HealthCare vo Phoenixe od roku 2012, je obvinený zo sexuálneho útoku a zneužitia bezbrannej osoby. K jeho zatknutiu na konci januára viedla analýza DNA.

Nathan Sutherland
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Tom Tingle/The Arizona Republic)

Dvadsaťdeväťročná žena, ktorej meno drží ústav aj polícia v tajnosti, žije v zdravotníckom zariadení, v ktorom Sutherland pracoval, takmer dve desiatky rokov. Podľa vyhlásenia rodiny jej intelektuálne schopnosti sú síce nulové a nemôže hovoriť, ale čiastočne vraj pohybuje končatinami, hlavou a krkom. Reaguje na zvuk a je schopná tvárových gest.

Zdravotník znásilnil ženu vo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MySpace)

Zamestnanci opatrovateľského ústavu nevedeli o jej tehotenstve do okamihu, keď na konci decembra minulého roka priviedla na svet syna. O dieťa sa stará ženina rodina. Podľa úradov test DNA potvrdil, že jeho otcom je Sutherland.

Zdravotník je vo väzbe vo väznici Maricopa a kaucia bola stanovená na pol milióna dolárov v hotovosti. Jeho advokát uviedol, že existuje minimum dôkazov o tom, že trestný čin spáchal jeho klient a majú v úmysle vykonať vlastné testy DNA.

Sutherlandova manželka požiadala o rozvod 5. decembra minulého roka, teda približne tri týždne pred narodením dieťaťa. Už niekoľko mesiacov predtým však dvojica žila oddelene.

Viac o téme: DieťaZnásilnenieZdravotníkPacientkaOpatrovateľDNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu