Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Mladík dokonale zmiatol internet: Jeho optická ilúzia pomotá hlavu aj vám

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/David Romero)

ILLINOIS - Mladík zmiatol internet optickou ilúziou, vďaka ktorej našiel svoj piaty zrkadlový odraz. Mätúce video ho zachytáva, ako sa na seba pozerá v zrkadle v obchode. Záber sa následne zmenší a objaví sa tretí odraz, potom štvrtý. Divákom vyrazí dych až pasáž, kedy sa objaví aj ten piaty, pričom žiadne zrkadlo v miestnosti nevidno.

Video sa okamžite stalo hitom internetu, na Instagrame dosiahlo 1,2 milióna videní v priebehu niekoľkých dní. Mnohí tvrdia, že tento priam magický kúsok sa Shawnovi Reischauerovi podaril vďaka dvojčaťu. Ten ale konštatuje, že aj napriek tomu, že ho jeho brat Christian natáčal na video, nie sú dvojčatá a na zábere je výhradne Shawn sám. 

VIDEO Mladík dokonale zmiatol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/David Romero)

Priznal, že obaja boli ohromení z výsledku natáčania. Tajomstvo spočíva v použití dvoch kabínkových zrkadiel. "Vyznie to asi hlúpo, ale inšpiráciou pre vznik tohto videa bola nuda. Ale najlepšie nápady častokrát vychádzajú z tých najjednoduchších okolností," prezradil 22-ročný mladík z Illinoisu. 

FOTO Hádanky, ktorá potrápila mnohých vodičov: Ktoré z áut má podľa vás prednosť?

Bratia použili zrkadlá na to, aby vytvorili optickú ilúziu niekoľkých odrazov. "To, čo diváci nemôžu vidieť, je môj brat natáčajúci jedno zrkadlo, zatiaľ čo ja som sa opieral o ďalšie zrkadlo za ním. Odrazy vytvárajú zdanie, že som buď pred ním alebo vedľa neho, čo je dôvod, prečo je môj posledný odraz taký mätúci," vysvetľuje Reischauer. Bratia skutočne nečakali, že vytvoria takéto prešpekulované video, pritom obidvaja sršia kreativitou a často produkujú hudobné videá.

Viac o téme: Optická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu