Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Včasný zásah zabránil tragédii v Nórsku: Na policajnú stanicu prišla listová bomba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSLO - Nórska polícia vo štvrtok oznámila, že sa jej podarilo zneškodniť potenciálne ničivú listovú bombu, ktorá bola zaslaná na policajnú stanicu ležiacu juhovýchodne od Osla. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že v tejto škandinávskej krajine ide o neobvyklý prípad.

Stanicu v meste Ski evakuovali v stredu ráno po tom, ako jeden z tamojších zamestnancov upozornil svojich nadriadených na podozrivý balík. Následne vyšlo najavo, že obsahoval podomácky vyrobenú bombu, ktorá mala vybuchnúť pri jeho otvorení. 

"Skutočná bomba, ktorá mohla a aj bola navrhnutá tak, aby ublížila ľuďom," povedal novinárom policajný komisár Steven Hasseldal. "Ide o veľmi vážny zločin. Považujeme ho za útok voči polícii, mohol spôsobiť veľa škôd," dodal.

Bombu zneškodnili pyrotechnici. Polícia uviedla, že doposiaľ v súvislosti s prípadom nezadržala nijakého podozrivého. Incident tohto druhu je v Nórsku veľmi nezvyčajný. Polícia je v tejto krajine totiž vo všeobecnosti rešpektovaná, pričom jej príslušníci sú zvyčajne neozbrojení, konštatovala AFP. 

Viac o téme: BombaBalíčekNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu