Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalšia panika v CNN: Na Manhattane nahlásili bombu, mohutná evakuácia

V kanceláriách CNN na Manhattane nahlásili bombu Zobraziť galériu (3)
V kanceláriách CNN na Manhattane nahlásili bombu (Zdroj: Twitter/ABC News)

NEW YORK - Newyorskú redakciu spravodajskej televízie CNN museli v noci na piatok evakuovať kvôli vyhrážke bombou. Informovala o tom agentúra Reuters. Požiarne hlásiče oznámili poplach krátko po 22.30 h miestneho času, informovala televízia CNN na svojej stránke. Televízia potom zaradila do vysielania vopred nahraté programy a o hodinu neskôr začala vysielať cez službu Skype.

Jeden z vedúcich moderátorov spravodajstva na CNN, Don Lemon, na sociálnej sieti Twitter napísal, že evakuácia sa uskutočnila počas nahrávania jeho šou. Dodal, že incident vyšetruje polícia v New Yorku, ktorá časť ulíc v okolí uzavrela pre prejazd áut a pre peších. Okrem toho polícia prostredníctvom internetu ľudí vyzvala, aby sa tejto časti mesta vyhli.

Newyorskú redakciu CNN museli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Televízia CNN a jej newyorský štáb bol rovnakej hrozbe vystavený aj v októbri, a to kvôli balíčku s výbušninou. Podobné zásielky vtedy dostali aj kritici súčasného prezidenta Donalda Trumpa. Ako prvému doručili bombu do schránky maďarskému miliardárovi Georgovi Sorosovi. Ďalšiu dostala bývalá ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová do domu, kde býva aj so svojím mužom, bývalým prezidentom, Billom Clintonom.

Newyorskú redakciu CNN museli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Podľa polície išlo o funkčné bomby. Podobná zásielka dorazila aj exprezidentovi Baracovi Obamovi. Následne doručili podozrivý balíček aj do newyorskej redakcie televíznej stanice CNN, ktorú museli evakuovať. Medzi poslednými mali bombu dostať aj slávny herec Robert De Niro a bývalý viceprezident Joe Biden.

Evakuáciu newyorskej redakcie CNN odvolali

Newyorská polícia prehľadala redakciu spravodajskej televízie CNN, ktorú museli v noci na piatok evakuovať pre vyhrážku bombou a miesto vyhlásila za bezpečné. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Do redakcie CNN v budove Time Warner Center zatelefonoval muž s južanským prízvukom krátko pred 22.00 h miestneho času a oznámil, že sa v objekte nachádza päť bômb, uviedla polícia. Budovu následne evakuovali a ochranka ju predbežne prezrela. Špeciálne zložky objekt prehľadali pomocou zariadenia určeného na hľadanie výbušnín.

Viac o téme: BombaUSACNN
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu