Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Anjeli strážni zasiahli pri Bardejove! FOTO V tomto vraku prežil po hrôzostrašnej nehode s vlakom

Nehoda v Bardejove. Zobraziť galériu (4)
Nehoda v Bardejove. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BARDEJOV – Tak ako policajti, tak ani verejnosť neskrýva prekvapenie nad tým, že vodič sa zo zdemolovaného vraku dostal živý, a pri vedomí. Včera v čase obeda na železničnom priecestí bez závoz v meste Bardejov došlo k vážnej nehode. Tým, že vodič nerešpektoval signalizačné zariadenie blikajúce červeným svetlom, nabúral doňho vlak, ktorý ho pred sebou po koľajisku tlačil 75 metrov.

V momente stretu vlaku s autom cestovalo v súprave 80 ľudí. Nešťastie sa stalo v stredu v čase obeda. Zo volantom Mitsubishi Outlander sedel 40-ročný Bardejovčan.

Nehoda v Bardejove.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Muž ignoroval signalizačné zariadenie blikajúce červeným svetlom na nechránenom železničnom priecestí na ulici Pod Lipkou, čo bola príčina stretu na koľajisku. Vlaková súprava pred sebou tlačila vozidlo až 75 metrov.

Nehoda v Bardejove.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Pri pohľade na snímky, ktoré dokumentujú následky nehody, je zázrak, že vodič vôbec prežil. Aj samotní policajti vyjadrili nad udalosťou prekvapenie, že „toto prežil“. Z mitsubishi totiž ostal len vrak. Jeho šoféra evakuovali leteckí záchranári. Ich hovorkyňa povedala, že muž sa sťažoval na bolesti chrbta.


Čítajte aj: S ruksakom po diaľnici: VIDEO Bratislavskí policajti zastavili mužovi za chrbtom, dostal šok


„Pri nehode vodič utrpel bližšie nezistené zranenia, ktoré si vyžiadalo jeho letecký transport do NsP v Prešove. Z cestujúcich vo vlaku sa nik nezranil,“ priblížili policajti. Na mieste zasahovali i hasiči, ktorí museli vodiča zo zdemolovaného auta vyslobodzovať hydraulickým zariadením. V čase nehody bola v úseku Bardejov – Raslavice prerušená železničná doprava.  

Nehoda v Bardejove.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

U šoféra a ani u rušňovodiča sa požitie alkoholu nepotvrdilo. „Škoda na motorovom vozidle a vlakovej súprave bola predbežne odhadnutá na cca 30-tisíc eur,“ doplnili s tým, že presné okolnosti príčiny nehody vyšetrujú bardejovskí dopravní policajti.

Viac o téme: VlakNehodaBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu