Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slávnu doktorku (84) z Nemocnice na okraji mesta hospitalizovali: Je vo vážnom stave... Neviem, či sa z toho vylížem!

Herečku hospitalizovali v nemocnici. Zobraziť galériu (5)
Herečku hospitalizovali v nemocnici. (Zdroj: česká televize)

PRAHA - Česká herečka Jana Štěpánková (84), ktorá je známa ako doktorka Králová zo seriálu Nemocnica na okraji mesta, leží vo vážnom stave v nemocnici. „Neviem, čí sa z toho vylížem,“ odkázala smutne herečka.

Po Karlovi Gottovi prichádza správa od ďalšej českej hereckej hviezdy, ktorú, takisto ako speváka, trápia pľúca. Herečka dostala ťažký zápal pľúc a k tomu sa pridala zrazenina na pľúcach. Jej stav je vážny a takisto musela byť hospitalizovaná v nemocnici. „Je mi naozaj veľmi zle,“ vyjadrila sa herečka pre denník Aha!. Ako sama povedala, rozprávanie jej momentálne spôsobuje veľké ťažkosti a vôbec sa necíti dobre.

„Teploty nemám, ale to viete, zápal pľúc je zápal pľúc. A v mojom veku? A ešte k tomu mám zrazeninu na pľúcach. Neviem, či to bude niekedy dobré a kedy. Som z toho vážne nešťastná. Ale starajú sa tu o mňa naozaj výborne,“ vysvetlila denníku seriálová doktorka priamo z pražskej nemocnice a v jej vyjadrení cítiť známky pesimizmu. Paradoxom je, že len minulý rok sa herečka po viac ako šesťdesiatich rokoch rozhodla skončiť s cigaretami. 

Jana Štěpánková pochádza z umeleckej rodiny a na divadelných doskách sa prvýkrát objavila už ako štrnásťročná. Diváci si ju môžu pamätať z kultového československého seriálu Nemocnica na okraji mesta, kde si zahrala v úlohe doktorky Královej, a tiež z filmov Účastníci zájazdu, Anjel pána či v seriáli Ranč U Zelené sedmy.

Dúfame, že jej zdravotný stav sa čoskoro zlepší a z nemocnice ju prepustia domov. 

Takto si Janu Štěpánkovú pamätajú diváci zo seriálu Nemocnica na okraji mesta.
Zobraziť galériu (5)
Takto si Janu Štěpánkovú pamätajú diváci zo seriálu Nemocnica na okraji mesta.  (Zdroj: česká televize)

Viac o téme: Jana Štěpánková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu