Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Z rebela Maťa Ďurindu dvojnásobný otec: Takto ho zmenila rodina

Maťo Ďurinda Zobraziť galériu (6)
Maťo Ďurinda (Zdroj: archív Tublatanky )

BRATISLAVA - Skupina Tublatanka pred pár dňami ukončila svoje turné s českou kapelou Citron. Hoci sú slovenskí hudobníci stále aktívni, na nový album si akosi nevedia nájsť časť. Ako zistil dvojnásobný otec Maťo Ďurinda (57), zladiť kariéru rockera s deťmi nie je ľahké.

Spevák, gitarista a skladateľ Maťo Ďurinda sa narodil 8. novembra 1961. Koncom 70. rokov bol členom skupiny Nervy. Počas štúdia na vysokej škole sa spoznal s Jurajom Černým a Pavlom Horváthom, s ktorými založil skupinu Tublat, neskôr sa názov zmenil na Tublatanku. Typické bolo pre nich vystupovanie v krojoch. 

Z rebela Maťa Ďurindu
Zobraziť galériu (6)

Skupina, ktorá vznikla v roku 1982, funguje doteraz, i keď sa obsadenie okolo Maťa Ďurindu zmenilo. Len pred pár dňami sa skončilo turné, ktoré Tublatanka absolvovala s kapelou Citron. 

Nový album je však vo hviezdach. „Už mám výčitky, že sme CD dávno nevydali. Žiaľ, nemôžem sa k nemu dostať. Prišlo veľmi ťažké obdobie. Zdravotné problémy, bol som na troch operáciách. A tiež mám malé deti, o ktoré sa chcem postarať,” prezradil pre portál hudba.sk Ďurinda.

Z rebela Maťa Ďurindu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Ten bol dlho starým mládencom, dnes je dvojnásobným otcom – s partnerkou Mirkou vychovávajú dcéru Barborku a syna Martina. „Myslel som, že niečo vytvorím po nociach. Ale už niekedy po celom dni cítim únavu. A ráno začíname kolotoč o siedmej, aby sme vypravili deti do školy. Keď máš rodinu, ten program je iný, ako býval za slobodna. Vtedy sa dalo zobrať si kedykoľvek gitaru a komponovať, zavrieť sa do skúšobne. Dnes už myslím aj na rodinu. Chcem byť normálny otec. Deti potrebujú mať otca, ktorý sa stará, manželka tiež potrebuje, aby som jej venoval čas, aby manželstvo fungovalo. Chcem, aby rodina bola šťastná,” dodal spevák. 

Jeho názory na súčasnú hudbu, ale aj politiku a spoločenskú situáciu nájdete v rozhovore na portáli hudba.sk»

Na spevákovi Maťovi Ďurindovi si zgustol herec Lukáš Pavlásek, VIDEO nájdete TU»

Z rebela Maťa Ďurindu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Maťo Ďurinda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu