Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Taliansko sužujú ničivé záplavy: VIDEO Reštaurácia našla spôsob, ako vybabrať s počasím

Katastrofa v Benátkach. Zobraziť galériu (2)
Katastrofa v Benátkach. (Zdroj: SITA/Andrea Merola/ANSA via AP)

RÍM - Intenzívne dažde sprevádzané silným vetrom, ktoré v pondelok a utorok postihli veľkú časť Talianska, si vyžiadali už najmenej 11 životov. Mnohé z obetí zahynuli, keď na ne spadli vyvrátené stromy. Život v zaplavených mestách sa však nezastavil. Jedna z reštaurácií v Benátkach aj napriek poriadne vysokej hladine vody ponúkala svojim hosťom ich obľúbené jedlá. Majiteľ, zamestnanci aj zákazníci sa jednoducho vynašli.

Benátky na kolenách: Mesto je pod vodou, sever Talianska hlási najmenej desať mŕtvych

Silný vietor vyvolal v pondelok v Benátkach nadpriemerne vysoký príliv, ktorý po prvý raz v priebehu desaťročia zatopil tri štvrtiny mesta. Aj v utorok stále zostávalo zatopených približne osem percent Benátok.

Mesto Benátky pod vodou.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Andrea Merola/ANSA via AP)

Hoci na tom nie je nič na smiech, na sociálnych sieťach sa ľudia bavia videom z benátskej pizzerie, v ktorej sa čašníci aj hostia brodia vo vode. Nenechávajú sa však vyviesť z miery, na nohách majú vysoké gumené čižmy.

Personál aj hostia vyzerajú, akoby sa nič nedialo a vonku bolo krásne počasie. Čašníci nosia pizzu, hrá hudba a zákazníci sú pousádzaní za stolmi. Zaneprázdnená obsluha kmitá hore-dolu, ponúka jedlá a odnáša taniere.

Viac o téme: ReštauráciaZáplavyTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu