Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zničená dovolenka na Tenerife: Evakuácia turistov, VIDEO obrovské vlny zmietli balkóny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

TENERIFE - Zábery z letoviska Mesa del Mar na severozápade španielskeho ostrova Tenerife ukazujú obrovské vlny, ktoré pri nárazoch dosahujú až do výšky tretieho poschodia hotela. V dôsledku nepriaznivého počasia a zachovania bezpečnosti museli turistov zo 65 apartmánov otočených smerom k moru evakuovať. Išlo o 39 ľudí z dvoch budov, ktorí našťastie pri náhlom odchode neutrpeli žiadne zranenia. Vyčíňanie živlu si však odniesli zničené balkóny.

Taliansko sužujú ničivé záplavy: VIDEO Reštaurácia našla spôsob, ako vybabrať s počasím

Jednou z najhoršie zasiahnutých oblastí na Tenerife bolo Garichico, kde sa voda prevalila cez hrádzu a zaplavila uličky až smerom k prekvapeným obyvateľom, ktorí si natáčali, ako utekajú pred rozbúreným živlom.

Podľa portálu mirror.co.uk na juhu ostrova v letovisku Adeje vlny rozbili okná na hotelovej reštaurácii, ale ani v tom prípade neboli hlásené žiadne zranenia.

K prvým evakuáciám došlo v sobotu okolo desiatej hodiny v noci a ďalšie nasledovali v nedeľu v skorých ranných hodinách. V Mesa del Mar evakuovali najmä obyvateľov rekreačných domov.

Pohotovosť vyhlásili aj na španielskej pevnine pri pobreží Valencie a časti Costa Blanca, kde sa očakávajú prívalové dažde. Množstvo škôl už oznámilo, že zostanú kvôli nepriaznivému počasiu zatvorené.

Viac o téme: DovolenkaTuristiBúrkaEvakuáciaVlnyŠpanielskoTenerife
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu