Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Močenie v Paríži vyvolalo pohoršenie VIDEO: Šarmantné Parížanky sa musia pozerať na údy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Twitter/LeChat_Pitre)

PARÍŽ – V metropole Francúzska na vás čaká mnoho prekvapení. Najnovším je ekologické riešenie pre verejné močenie. Červené pisoáre so slamou dokážu vytvoriť kompost, ktorý sa bude používať na hnojenie tamojšej flóry. Jeden z nich sa dokonca nachádza neďaleko katedrály Notre Dame. Miestni obyvatelia sa búria, pisoáre totiž nie sú nijako kryté.

V meste módy a lásky pribudli štyri verejné pisoáre so slamou, ktoré dokážu vytvoriť kompost, ktorý sa bude používať na hnojenie rastlín v tamojších parkoch a záhradách.

Jeden z nich sa nachádza v blízkosti katedrály Notre Dame, na ostrove Île Saint-Louis. Návrhár projektu vysvetlili, že jeho vynález prináša ekologické riešenie pre verejné močenie.  

Miestni obyvatelia, ktorí chystajú petíciu, sa obrátili na radnicu, aby boli pisoáre v čo najkratšom čase odstránené.   

„Nápad je dobrý, ale pisoáre sú nedostatočne kryté a umiestnené na nevhodných miestach. Mali by byť situované v nenápadných zákutiach a nie tam, kadiaľ všetci prechádzajú,“ napísal na sociálnej sieti Twitter jeden z užívateľov. Dodal, že pisoáre by mali maskovať aspoň nejaké rastliny.

Ďalší pobúrený užívateľ napísal, že človek, ktorý si tu dobrovoľne uľaví, musí byť buď exhibicionista, alebo musí mať veľký problém s prostatou.       

Inovácia sa nepáči ani ženám. Vnímajú to ako fakt, že celá spoločnosť sa musí pozerať na mužov, ako vykonávajú svoju malú potrebu, pričom sú nútené to rešpektovať.

Starosta parížskeho štvrtého obvodu Ariel Weil napriek obrovskej kritike povedal, že plánuje umiestniť aj piaty pisoár. Argumentoval tým, že takéto zariadenia sú nutné. „Pokiaľ nič neurobíme, muži budú močiť na uliciach,“ povedal Weil novinárom.    


Prečítajte si aj: Dramatická situácia v Turecku! Obrovský prepad líry: Lacnejší kebab aj pivo, prehľad cien dovoleniek


Viac o téme: ParížMočeniePisoár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu