Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prehovoril kamarát Henryho (†36): Takto mal prebiehať útok na neho, Juraj nemal zľutovanie

Juraj je obvinený zo zabitia Henryho Zobraziť galériu (3)
Juraj je obvinený zo zabitia Henryho (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Henry prežíval počas posledných chvíľ svojho života veľké utrpenie. Útočník, ktorý ho dobil na smrť, s ním nemal zľutovanie. Uviedol to kamarát mladého Filipínca, ktorý opísal, ako incident prebiehal.

Tridsaťšesťročný Henry v piatok v noci oslavoval v bratislavskom Starom Meste narodeniny svojho kamaráta. V sobotu nadránom prechádzal po Obchodnej ulici, kde dve ženy začalo obťažovať niekoľko mužov. Filipínec sa ich zastal, pretože mu očividne správanie agresívnych chlapov prišlo nemiestne. To sa ale jednému z nich nepáčilo a začal na mladíka útočiť. 

Prehovoril kamarát Henryho (†36):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Henry spolu s priateľmi chceli pred ním utiecť, no on (Juraj H.) ho stihol chytiť za ruku a stiahol k sebe. Útočník bol veľmi agresívny," povedal Topkám jeden zo známych obete. Potom už nasledoval hotový horor. Juraj sotil Henryho na zem a niekoľko minút ho mal kopať a biť do hlavy až do bezvedomia. "Určite bol jedným z motívov útoku aj rasizmus," doplnil náš zdroj. 

Prehovoril kamarát Henryho (†36):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Henry John)

Juraj H. je od piatka opäť zadržaný a obvinený zo zabitia. "Prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Po preštudovaní spisového materiálu došlo k prekvalifikovaniu tejto trestnej veci na zločin zabitia," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

FOTO Tento muž dobil Filipínca Henryho (†36) na smrť: Už je vo väzbe

Útočník bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. V súvislosti s týmto prípadom sa má budúcu stredu o šiestej hodine podvečer na bratislavskom Námestí SNP konať zhromaždenie. 

Viac o téme: TragédiaSmrťHenryBratislavaFilipínec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu