Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šialený útok utečenca v Nemecku: Nezvládnutá hádka vo vlaku, okamžitý zásah polície

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Sebastian Iwersen/nordpresse mediendienst/dpa via AP)

FLENSBURG - Nemeckí policajti zastrelili v stredu vo Flensburgu v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko muža, ktorý sa po hádke s iným pasažierom IC vlaku smerujúceho z Kolína nad Rýnom cez Hamburg ďalej na sever rozhodol na neho zaútočiť nožom a spôsobil mu ťažké zranenia.

Spolková polícia potvrdila správy o útoku, ako aj jeho bilanciu - jeden mŕtvy a jeden ťažko zranený. Informovali o tom internetové vydanie denníka Bild, tlačová agentúra DPA i Severonemecký rozhlas (NDR).

Šialený útok utečenca v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Sebastian Iwersen/nordpresse mediendienst/dpa via AP)

Útočník podľa informácií Bildu zaútočil po tom, čo súprava zastala na železničnej stanici vo Flensburgu, aj na policajtku, ktorú zranil. Jej kolega ho následne zastrelil. Oboch zranených previezli do nemocnice, nasadenie záchranárskeho vrtuľníka nebolo potrebné.

IC súprava stojí v súčasnosti na železničnej stanici vo Flensburgu, ktorej okolie polícia hermeticky uzavrela. Cez stanicu momentálne neprechádzajú ani žiadne iné vlaky. Na mieste je množstvo policajtov a záchranárov. Vyšetrovanie prípadu je v plnom prúde, pozadie zločinu zatiaľ nejasné.

Útočil utečenec z Eritrey

K útoku nožom vo vlaku na severe Nemecka v stredu večer došlo po hádke dvoch mužov, pričom jeden z nich bol žiadateľom o azyl v krajine. Uviedla to vo štvrtok polícia vo Flensburgu, informuje agentúra AP.

Muž mal podľa agentúry DPA len dočasné povolenie na pobyt v Nemecku a do krajiny prišiel z Rakúska v roku 2015 ako utečenec. Motívom tohto útoku zrejme nebol terorizmus, uviedla polícia. Policajtka i napadnutý muž utrpeli ťažšie zranenia, sú však mimo ohrozenia života.

Viac o téme: útok Flensburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu