Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Streľba pred Berlínskou katedrálou: VIDEO Rozsiahla policajná akcia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

BERLÍN - Nemecké médiá v nedeľu informovali o policajnom zásahu pred Berlínskou katedrálou, počas ktorého policajt postrelil a zranil muža.

Na amatérskom videu, ktoré zverejnil na internete náhodný svedok udalosti, však vidno, že v okolí Berlínskej katedrály je v plnom prúde rozsiahla policajná akcia. Mužom, ktorý v nedeľu ohrozoval návštevníkom v Berlínskom dóme a spôsobil tam paniku, bol 53-ročný Rakúšan, informovala agentúra DPA. 

Polícia spresnila, že policajná hliadka proti výtržníkovi použila strelnú zbraň, pričom ho zranila na nohy. Vážne zranenia utrpel aj jeden policajt. Oboch zranených previezli do nemocnice, uviedol pre DPA policajný hovorca Winfrid Wenzel. Ich životy nie sú ohrozené, ale stav policajta je vážny.

Streľba pred Berlínskou katedrálou:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvolala na policajné zdroje, muž vyzbrojený nožom pôsobil zmäteným dojmom. Hovorca Wenzel informoval, že muž vstúpil do Dómu a v oblasti oltára sa začal oháňať nožom. Zamestnanci katedrály následne privolali políciu a evakuovali desiatky návštevníkov.

V čase incidentu - v nedeľu popoludní - sa v katedrále nachádzalo asi sto ľudí, dodala polícia na svojom twitterovom konte. Nedeľné večerné modlitebné zhromaždenie v chráme bolo zrušené, dodala DPA.    

Streľba pred Berlínskou katedrálou:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

Motív činu zatiaľ nie je jasný. Polícia zatiaľ uviedla len to, že teroristický či islamistický motív nateraz nie je možné potvrdiť. Okolie Berlínskeho dómu polícia uzavrela. Na mieste činu zasahovali dve sanitky a boli tam vyslané aj policajné vyšetrovacie tímy. Očitým svedkom incidentu bola poskytnutá psychologická pomoc.

Berlínska katedrála sa nachádza na Ostrove múzeí na rieke Spréva a neďaleko od námestia Alexanderplatz. V nedeľu sa v tejto atraktívnej časti Berlína pohybuje obzvlášť veľa turistov i miestnych obyvateľov.

Viac o téme: NemeckoBerlínska katedrála
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu