Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najúspešnejší slovenský film: Únos o časoch mečiarizmu porazil aj Jakubiska

Premiéra filmu Únos Zobraziť galériu (2)
Premiéra filmu Únos (Zdroj: TASR - Dano Veselovský)

BRATISLAVA - Mimoriadny úspech! O nový slovenský film Únos, politický triler inšpirovaný udalosťami, ktoré v 90-tych rokoch zatriasli Slovenskom, je poriadny záujem. Jeho víkend bol totiž rekordný.

Snímku režisérky Mariany Čengel Solčanskej si prišlo do slovenských kín pozrieť 67 369 divákov, pričom spolu s predpremiérami ho doteraz videlo 69 354 ľudí. V návštevnosti tak prekonal všetky doterajšie slovenské filmy, medzi ktoré patria tohtoročný hit Všetko alebo nič, minuloročná detektívka Červený kapitán či epos Juraja Jakubiska Báthory.

Film na plátno premieta príbeh dodnes nevyšetreného únosu syna prvého slovenského prezidenta Michala Kováča a a podozrivé prepojenia medzi zločinom, mafiou, tajnými službami a mocou v polovici 90. rokov minulého storočia.

Najúspešnejší slovenský film: Únos
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar, Marko Erd)

Slávnostnej premiéry sa okrem množstva politikov ako prezidenta Andreja Kisku, podpredsedníčky parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej či ministra kultúry Mareka Maďariča zúčastnila aj Anna Remiášová, matka zavraždeného Roberta Remiáša. 

Ako sa vyjadrila režisérka filmu, najlepším meradlom úspechu slovenského filmu je jeho návštevnosť práve na doma. „Som veľmi rada, že tento ťažký ľudská príbeh zaujal toľko divákov a stal sa aj predmetom celospoločenskej diskusie. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k jeho vzniku a všetkým, ktorí sa prišli pozrieť,“ tvrdí Čengel Solčanská.

Prezident Kiska po filme Únos

Viac o téme: Mečiarove amnestieÚnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu